tisdag 2 januari 2018

Ändetiden 306,
Vi ska ivra för Jesus, för vår Gud



Det är så Gud vill ha det. Vi ska fyllas av en sådan Iver för Jesus, för Gud att det flödar över. Att det blir en obligatorisk del av oss, av vårt liv.

Något som vi inte kan hålla inne med. Det riktig bubblar ut. Ja det är ett tvång. Jesus finns alltid där.

Upp 19:5. Och en röst går ut från tronen som säger: Prisa vår Gud alla hans tjänare och de som ivrar för [fruktar] honom, de små och de stora.


Ordet frukta eller ivra för, som vi möter här. Det är ordet fobosgrekiska. Alltså det vi förknippar med fobi. Och det är så det ska vara. Detta med Jesus. Detta med Gud. Det ska vara ett måste.

Det ska vara som en fobi. Något som vi omöjligt kan undvara. Hela världen går under om vi inte får vara med Jesus. Om vi inte får leva i Jesus. Om vi inte får gå den väg Jesus säger.

Då är det fobos, då är det denna iver som går över allt annat. Det är det Jesus vill.

Det är motsatsen till skökan, Den Falska kyrkan, den Korrupta kyrkan. Som hade annat som det viktigaste. Där var det business som gällde. Där var tron en handelsvara, något man tjänade pengar på.

Där hade man Ceremonier med känslosvall. I stället för den Sanna Jesus tron.

Men det Gud vill ha det är alltså denna sanna passion. Denna totala hängivenhet för honom och hans rike, för den sanna tron på Jesus som vår frälsare. Det är himmelriket redan här på Jorden.

Karl Håkan



1 kommentar:

  1. Om nu inte kyrkan enligt dig har förvaltat sin uppgift rätt, vad menar du, att det kan förväntas av oss kristna, mer än att vi lever ett rättfärdigt liv i tron på vår Frälsare?
    Kommer inte Guds rike oavsett vad vi människor gör eller säger? Jesus sade ju: "Om dessa tiga, skola stenarna ropa." Luk.19:40

    SvaraRadera