fredag 12 januari 2018

Ändetiden 316,
Evangelium kan också bli till dom



Det finns flera komponenter i Guds frälsning av människan. Komponenter som är verksamma idag.

Ett av stegen här utgår från Jesu mun. Det är Jesu ord som är som ett svärd. Ett tveeggat svärd.

Jesu ord, är ord till frälsning, men tar vi inte emot honom då blir hans ord oss till dom.

Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.


Evangelium, ord som räddar och frälser kan alltså också bli till dom. Något som krossar oss. Det som skulle vara till välsignelse blir en plåga.

Vi kan läsa om det här i Joh 3:18 – 20

Joh 3:18. Den som tror på [litar till] honom, han döms inte, men han som inte tror har nu [redan] dömts eftersom han inte trott på [litat till] Guds enfödde sons namn.
Joh 3:19. Och det är domen, att när ljuset kommer till värden älskar människorna mörkret [det förmörkade] mera än ljuset, för deras gärningar är onda [syndiga, elaka].
Joh 3:20. För var och en som gör ont hatar ljuset och kommer inte till ljuset för att han inte skall låta sig tillrättavisas om sitt handlande.

Här ser vi just att det som var till frälsning, Jesus, Guds enfödde son, han som var ljuset. Blir till dom för dem som inte tar emot.

När Evangelium nått ut över världen. Så kommer vi alltså också till det skedet när det här inträffar och domen börjar, och idag kan vi se detta. Vi ser hur våra länder i väst tagit avstånd från Jesus. Jesus får inte finnas i det officiella längre.

Och vi ser alltså hur eländet har börjat i vårt land. Hur krafter drar igång som bryter ner vårt land.

Och så blir det alltså när man inte tar emot detta fantastiska som Gud har gett oss. Sitt Evangelium, då blir det i stället till dom.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar