måndag 29 januari 2018

Ändetiden 333,
Är Massmedia Vilddjuret


Att Massmedia skulle vara Vilddjuret är kanske fel formulerat, men att Massmedia är fyllt med Vilddjurets Anda och står i Vilddjurets tjänst ser vi mer och mer i vårt land, ja ut över hela världen.

Och läser man i Upp 13 om Vilddjurets bild, alltså vår TV, och Vilddjurets märke, alltså www och internet, så säger bibeln att de ska vara fulla av Vilddjurets Anda och vara hans verktyg.

Men Jesus kommer alltså att befria oss också från det här.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Vi ska titta på sista halvan av Upp 13 igen med de aktuella versarna:


Upp 13:11. Och jag ser ett annat vilddjur som stiger upp från jorden [marken, landet] och det har två horn likt ett lamm och det talar som en drake [orm].
Upp 13:12. Och det utför det tidigare vilddjurets hela makt [styrka, kapacitet, rätt], inför honom, och det gör så att hela jorden och de som bor på den dyrkar [älskar, underordnar sig] vilddjuret, det tidigare, det som botades [behandlades, tjänades] för den dödliga skadan [plågan, förbannelsen].
Upp 13:13. Och han utför väldiga tecken och gör så att eld kommer ner från skyn [himmelen, (på grekiska: uranou)] på jorden inför människorna.
Upp 13:14. Och han lurar dem som bor på jorden med tecknen som han gör inför vilddjuret, och säger till dem som bor på jorden att göra en bild [avbildning] till vilddjuret, han med krigs [svärds] plågan [skadan, förbannelsen] och som är till [lever, existerar].
Upp 13:15. Och han har kraft att ge liv [rörelse, ande] åt vilddjurets bild, och så att vilddjurets bild kan tala, och den kan fördärva [döda] alla som ännu inte dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjurets bild.
Upp 13:16. Och det sker att åt alla dem, de små och de stora och de rika och de fattiga och de fria och tjänarna [slavarna], vill [må] han ge ett märke [kännetecken, prägling] på deras högra hand eller på deras pannor.
Upp 13:17. Och, så att inte någon kan köpa och [eller] sälja om han inte har märket [kännetecknet, präglingen] och [eller] vilddjurets namn och [eller] numret för hans [sitt] namn.
Upp 13:18. Här är fakta [visdom], den som har förstånd han räknar på vilddjurets siffra, för det är en människas och siffran hans [dess siffra] är 666.

För att placera oss i tiden och i historien så ser vi i vers 12 det Vilddjur som kom under andra hälften av 1900 talet. Det 2 hornade Vilddjuret som då behärskade världen, och det var Supermakterna med Sovjet och USA.

I vers 13 står det om eld från himlen, och syftar på Atombomben som kom då och har blivit en maktfaktor under hela tiden där efter.

Och då kom också Bilden (vers 14 och 15) som har rörelse och kan tala, Alltså TV.

Och då kom också Vilddjurets märke (vers 16 till 18), med dess siffra 666, som vi ser som www. (En 6:a skrivs på hebreiska med w och tre 6:or blir alltså www). Och vi kan se hur man för att handla på nätet idag ska slå in sitt kännetecken, sin kod, eller märke som Bibelöversättningarna kallar det, med handen, och hur man minns den i huvudet, pannan, precis som det står.

Och vi kan se idag hur framförallt TV är fylld av detta budskap från Vilddjuret. Detta budskap som vill vrida hela vårt samhälle till Vilddjurets samhälle, ondskans samhälle. Och vi i dagens samhälle verkar totalt handlingsförlamat mot detta Budskap som TV sköljer över oss. Ja nöter in varje dag, till dess alla blir helt förlamade och uppgivna.

Det är intressant att se hur t o m lagstiftningen verkar utgå från TV idag. Inte formellt men i praktiken verkar det som att det som TV kör i sin propaganda, dag efter dag och nöter på, det är det som sedan tas upp i Regering och Riksdag och blir lag.

Massmedia idag har mer och mer blivit Vilddjurets redskap. Och vi ser hur det verkar näst intill omöjligt att komma fram med andra Budskap än det som sänds på vår Officiella TV och som mer och mer också finns på de stora Tidningarnas internettsajter.

Men som vi alltså kan läsa i Upp 19:20 kommer Jesus att befria oss från det här samhället, Vilddjuret och det Vilddjuret står för kommer att kastas i Eld skön. På nytt kommer sanningen att bli ledstjärnan också i våra Massmedia. Den som bara Jesus klarar av att ge oss.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar