torsdag 4 januari 2018

Ändetiden 308,
Lammets bröllop kommer



Det är alltså det här som är målet med hela Guds frälsningsplan. Att få hålla sitt bröllop. Bröllopet mellan Jesus och församlingen. Den sanna människan som är som Gud vill ha oss.

Bröllopet är en bild av när Jesus är vår Herre, totalt sett. Det är då den här föreningen mellan Jesus och församlingen äger rum som Bibeln kallar för bröllopet.

Upp 19:7. Jubla och lovprisa och ge ära till honom, för lammets bröllop kommer och hans brud [kvinna] gör sig i ordning.


Det finns många bibelord som talar om det här med bröllopet. Föreningen mellan Jesus och hans församling. Föreningen mellan Gud och människan. Egentligen ett uttryck för frälsningen.

Vi hittar det redan i 1 Mos 1 där vi ser hur Gud skapar människan. Det är till man och kvinna. Alltså Mannen som Jesus och brudgummen och kvinnan som församlingen och bruden. Och vi kan läsa att människan är Guds avbild. Tillhör Guds släckt. En del av Jesus.

1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.

Vi ska vara som en del av Gud. Det är det vi möter också i Upp 4 där vi ser in i himlen med de 4 väsendena.

Upp 4:7. Och det 1:a väsendet är likt ett lejon, och det 2:a väsendet är likt en ungtjur [oxe, kalv] och det 3:e väsendet har ansikte som en människa och det 4:e väsendet är likt en flygande örn.

Ett av de 4 väsendena är alltså människan, människan frälst av nåd.

Och vi möter det här med att vi ska vara en del av Gud också i 1 Mos 2:21 - 23

1 mos 2:21 <Trad:> Och Guds Jashve lät en djup sömn falla över människan [Adam], och när han sov tog han ett revben och återställde med kött i stället.
1 mos 2:22 <Trad:> Och Guds Jashve byggde, av revbenet som han tagit från mannen [Adam], kvinnan [Eva] och kom med henne till mannen [Adam].
1 Mos 2:23 <Alt:> Och Adam [människan, den blodröde] sade: Denna gång är det kraft av min kraft och evangelium av mitt evangelium. Detta skall var och en proklamera, för från mig som är den verkliga existensen är denna lära.

Vi ska vara en del av Jesus. Vi är byggda på honom.

Och vi är hans Kraft och hans Evangelium när vi lever i honom.

Och vi kan också se det här i Upp 21 första delen:

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.
Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.
Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.

I frälsningen är allt nytt. Gud gör allting nytt. Och det kommer från honom färdigt. Vi är färdiga när vi kommer från Gud. Och Gud ska vara hos oss, han ska vara en del av vårt liv. Ja han delar vårt liv på våra enkla förutsättningar. Blir en också del av oss.

Och det är alltså det här som ligger i begreppet Bröllopet. Föreningen mellan den frälsta människan och Gud. Och det är det här Gud kommer att ge hela världen, när han frälser den.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar