söndag 14 januari 2018

Ändetiden 318,
Vredens vinpress trampas idag



Nästa sak som vi hittar här är Vredens Vinpress. Den har vi också läst om i Upp 14:18. Och den är verksam idag. Vredens Vinpress är det vi ser idag i Syrien. och vi ser alltså åter att Jesu kommer mycket snart.

Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.

Vi finner mera om denna Vredens Vinpress i Upp 14:18 och vi citerar det.


Upp 14:18. Och en annan ängel [budbärare], som hade auktoritet över elden, kommer ut från offeraltaret och ropar ett väldigt rop till honom som har den vassa skäran [lien], han ropar: Använd din vassa skära [lie] och skörda jordens druvklasar, för dess druvor är fullmogna.
Upp 14:19. Och ängeln [budbärare] slungar sin skära [lie] in i jorden och skördar jordens vinskörd och kastar in den i Guds väldiga vredes vinpress.
Upp 14:20. Och vinpressen utanför staden trampas och det kommer ut blod ur vinpressen ända till hästarnas tömmar [betsel], längs 1600 stadier [c:a 30 mil].

Här ser vi den vrede som Gud sänder över de som går mot honom. Det är ett straff som har mognat fram, Tiden har kommit när det är tid för Straffet och det är ett hemskt straff.

Och det som är intressant i våra tider är att det talas om 30 mil här och utanför staden. Staden är naturligtvis den stora staden för Gud nämligen Jerusalem. Och 30 mil från den ligger Damaskus.

Det vi sett och ser i Syrien är alltså Guds hämnd. Där trampas Guds Vredes Vinpress.

Och nu gäller vredens tid, de som inte tar emot Gud, de som inte stöder Israel och följer Guds vilja, blir alltså drabbade av Vreden.

Och åter är vi mitt i det skeende som ska komma när Jesus kommer tillbaka. Vinpressen är igång. Och Gud visste det här.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar