lördag 27 januari 2018

Ändetiden 331,
Är Idrotten Vilddjuret



Idrotten kan tyckas oskyldig. Men vad är den egentligen. Är det något som tar Jesu plats. Något som ska ersätta tron, tron på Gud.

Man sitter där t ex och jublar för att en läderkula har farit in mellan några stolpar. En fullständigt meningslös sak. Idrotten innehåller alltså åter en Anda som försöker ta bort vår uppmärksamhet från den verklighet vi lever i. Den verklighet där Jesus vill frälsa oss.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.


Vi ser hur massmedia fokuserar på Idrott. Alla ska ha det. Alla ska hurra på den som vinner. Men vad gör man med den som förlorar. Den pratar ingen om. Han ska bara försvinna. Det är egentligen en hemsk Anda.

Bara vinnarna räknas.

Och ser vi OS så var det rena avgudadyrkan. Man tände offereld till Avgudarna. OS Gudarna. Idrotten var helig. Men det finns bara en Helig och det är Jesus.

Är det då fel att motionera. Nej naturligtvis inte. Vi behöver alla motion och vi behöver röra på oss. Men denna oerhörda fokus på vissa. Denna avgudning av de som vinner. Den är sjuk och det är Vilddjurets Anda.

Och vi ser också hur Idrotten breder ut sig i våra medier. Det finns nästan alltid någon sport på någon kanal.

Och vi kan också konstatera att Socialismen och Idrotten går tillsammans. I Socialistländer är Idrott väldigt viktigt. Det är sättet man kan komma fram på. Då får man synas och blir ärad.

Så tittar vi på den Idrott som vi ser på våra massmedier då har vi en yttring till av Vilddjuret som försöker på alla sätt att ta bort Jesus och hans naturliga plats i vårt samhälle.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar