tisdag 16 januari 2018

Ändetiden 320,
Guds Ande tar över Världen


Det är Guds Helige Ande som ska göra det hela på slutet.

Ängeln som ropar här i vers 17, står i Solen och solen är en symbol på Jesus. Det här är alltså Jesu verk det som kommer. Och vi kan läsa om hur ängeln ropar på fåglarna här i Upp 19:17, och fåglar är en symbol i bibeln på Andar.

Så det som kommer att hända är att Guds Helige Ande, Jesu Ande, kommer att göra verket. Det är han som kommer att rädda världen.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].


Att det är Guds Helige Ande ser vi på att det är fåglarna som flyger på himmelens höjd. Alltså nära Gud som ska komma.


Vi hittar fåglarna första gången i skapelseberättelsen i 1 Mos 1:21 och då är vi på 5:e dagen. 

1 Mos 1:21 < Trad:> Och Gud skapade deras stora havsmonster och alla varelser, de levande smådjuren, som överflödade vattnet efter deras art, och alla bevingade fåglar efter deras art och Gud såg att det var gott.
1 Mos 1:22 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll vattnet i havet och fåglarna skall bli talrika på marken.

5:e dagen är tiden mellan år 0 och år 1000 e kr när man ser det i 1000 års perspektiv (1 dag som 1000 år). Och det vi ser här är alltså det som hände när den första församlingen bildades, alltså När den Helige Ande föll på Pingstdagen.

Vi ser här att fåglarna är Guds Helige Ande som kommer på ett speciellt sätt här.

Ett annat ställe där vi möter fåglarna som Guds Helige Ande är i Upp 4, som pratar om de väsen som finns i Gud, i Guds trons mitt.

Upp 4:6. Och framför tronen är ett hav av glas lik kristall, och i tronens mitt och runt omkring tronen, 4 väsen som är fulla med ögon framtill och baktill.
Upp 4:7. Och det 1:a väsendet är likt ett lejon, och det 2:a väsendet är likt en ungtjur [oxe, kalv] och det 3:e väsendet har ansikte som en människa och det 4:e väsendet är likt en flygande örn.

Här ser vi den Helige Ande i form av en Örn, den tredje personen i Gudomen. De 4 väsendena är ju treenigheten och bruden. Treenigheten som är Sonen alltså lejon, Fadern alltså ungtjur, Människoansiktet alltså bruden, vi frälsta och slutligen Den Helige Ande alltså örnen.

Och när vi möter fåglarna här i Upp 19:17 så är det alltså Guds Helige Ande vi möter och det är han som ska komma till festmåltiden och se till att den inträffar, att Guds Seger kommer.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.

Den Helige Ande komma alltså på ett Speciellt sätt och gör Guds verk här på slutet. Och vi kan se idag hur Anden börjat verka. Vi hade 1906, Anden som föll i Amerika och Pingströrelsen bildades.

Sedan hade vi Anden som föll i den katolska Kyrkan 1967 och i alla Kyrkor med en väldig väckelse under 1970 talet som följd.

Och nu går vi alltså och väntar på hur Anden totalt ska uppfylla världen och göra Guds verk i ändens tid, och vi ser överallt hur Anden verkar och den Kristna tron med kraft går fram, och vi ser det främst i delar av världen som Afrika, Syd Amerika och i Sydostasien.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar