fredag 5 januari 2018

Ändetiden 309,
Det finns ingen fördömelse för dem som lever i Jesus


I Jesus är vi fria från den fällande domen. Det finns ingen fördömelse för dem som lever i Jesus. Vi är rena i hans namn. Han har tagit våra synder upp på korsets trä i vårt ställe.

Upp 19:8. Och hon får klä sig i fint linne, rent och skinande, för det finna linnet är de frikännande domarna för de heliga.


Det här möter vi också i Joh 3:18

Joh 3:18. Den som tror på [litar till] honom, han döms inte, men han som inte tror har nu [redan] dömts eftersom han inte trott på [litat till] Guds enfödde sons namn.

När vi är i Jesus har vi inge dom att vänta för Jesus är vårt liv och i honom finns inte domen. Där finns försoningen, och vi får leva fria från våra synder, våra fel tack vara Jesus och hans offer.

Och det här bekräftas när vi läser om Guds dom i Upp 20:11 – 15.

Upp 20:11. Och jag ser en väldig skinande [vit] tron och han sitter på den. Jorden och himlen flyr bort från hans ansikte, och ingen plats finns för dem.
Upp 20:12. Och jag ser de döda, små och stora, ställda inför Gud, och böcker öppnas och ytterligare en bok, det är livets, och de döda döms utifrån det som skrivits i böckerna, enligt deras gärningar.
Upp 20:13. Och havet ger ifrån sig de döda, i sig, och döden och dödsriket [Hades] de ger ifrån sig de döda i sig. Och de döms, var och en enligt sina gärningar.
Upp 20:14. Och döden och dödsriket [Hades] slängs i elds sjön. Detta är den andra döden.
Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.

Här ser vi domen så som Bibeln beskriver den och där kan man se att det är de som har Jesus. De som står i livets bok. Har tagit emot hans liv som slipper straffet. Inte för att de har varit felfria. Men för att det är Jesus som gäller för dem. Hans felfrihet är garant också för dem som är frälsta i Jesus och har honom i sig.

Och så ska alltså Jesu sanna församling, Jesu sanna folk, ha det. De ska leva i Jesus, vara en del av honom och därmed rena i hans namn.

Karl Håkan



1 kommentar:

  1. Ja, de som tror på Jesus blir frälsta. Frälsta från vad?
    De otroende blir kastade i "den brinnande sjön", efter att ha stått inför Kristi domstol i himlen och avlagt räkenskap för sitt jordelivs gärningar. 2Kor.5:10

    Detta är domen, som Jesus sade, att de som inte tror är allaredan dömda. Joh.3:18 Att döden och dödsriket även slängs i denna sjö, tyder på att världen började födas på nytt (reinkarnation). Matt.19:28
    Det kan ha inträffat när tillräckligt många medarbetare till Kristus hade samlats in, för att den himmelska domstolen skulle kunna påbörja sitt verk (omkr. år 1000). Upp.20:4
    Det är troligtvis så, att de flesta, som har levat och inte lyckats komma in i himmelriket Matt.18:3, är återfödda till jorden nu vid dagarnas ände. Dan.12:13
    Det som återstår är "den stundande striden". Upp.20:8
    Det finns folk, som Gud har utvalt, i trosläror som inte bekänner Jesus. Dessa broderfolk står nu inför det slutscenario, som Gud har förberett. Han skall återigen ta i besittning sin stora makt och träda fram som konung också på jorden.

    SvaraRadera