fredag 19 januari 2018

Ändetiden 323,
Guds Ande fyller Alla



Guds Ande kommer att verka totalt. När Gud uppfyller sina löften här på slutet kommer det att upplevas som en fantastisk fest, en Bröllopsfest, där Jesus blir vår herre totalt över Jorden.

Och det är alltså Guds Ande som kommer att göra det här. Ingen kommer undan. Guds ande är kraftig och går fram överallt.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].


Vi ser här hur Bibeln räknar upp olika grupper. Först kommer de som Styr. De kommer helt och hållet att bli styrda av Guds vilja. Guds Ande. Den mänskliga naturen, vårt sätt att leva när vi inte har Gud, kommer att utplånas. Det får inte finnas längre.

Vi ser hur Officerare kommer med i det här. De som har ansvar för krigsmakten etc. De är med.

Och inte bara människor utan också Hästar. Det får vi ser här som en symbol på fysiska ting. Det är inte bara människor som kommer att påverkas, hela samhället kommer att ställas om. Det vi har runt omkring oss kommer också att gå Guds väg.

Och vi ser hur alla som är styrda av de här makthavarna är med, ja alla både Fria och Trälar och alla både Små och Stora.

Vi kan läsa om det här också i Joel 2:28 och 29:

Joel 2:28 (Joel 3:1).  <Trad:> Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över allt kött, och era söner och era döttrar skall profetera, och era gamla har drömmar, och era unga män har uppenbarelser.
| <Alt:> Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över alla människor [allt evangelium], och era söner och era döttrar talar inspirerat, och era gamla har krafter kvar, och era unga män ser visioner.
Joel 2:29 (Joel 3:2).  Och också över tjänarna [slavarna] och över tjänarinnorna [slavinnorna], utgjuter jag i de dagarna min ande.

Guds Ande kommer att verka överallt. Alla olika grupper är involverade, och det är det vi ser idag och kommer att få se. Gud går fram.

Både män och kvinnor är involverade, både gamla och unga, både hög och låg. Hela samhället kommer att fyllas av Guds Ande.

Och även om vi här i Västvärlden idag ser hur ondskan försöker pressa tillbaka Guds folk så kommer Gud till sist att segra överallt. Och att det blir en kamp det kan vi läsa om i nästa avsnitt.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar