tisdag 23 januari 2018

Ändetiden 327,
Vilddjuret besegras



När Jesus segrar då grips Vilddjuret och det är slut med hans välde. Jesus har segrat över honom, och för alltid är Vilddjursandan borta ur välden. Denna Anda som bara vill förse sig på andras bekostnad. Struntar i vad som händer.

Vi ser det på många håll i dagens Västvärld. Det blir fler och fler som bara är ute efter ens pengar och att luras.

Och det alla de här som står för Vilddjuret har gemensamt det är att de hatar Jesus.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Vem är då detta Vilddjur som kommer att gripas. Här är några Bibelord som vi läst om Vilddjuret.


Först har vi det 10 horande Vilddjuret som var Kolonialstaterna som behärskade världen under första halvan av 1900 talet.

Upp 13:1 Och jag står [han står (olika grundtexter)] på sanden vid havet och jag ser ett vilddjur som stiger upp ur havet, som har 7 huvuden och 10 horn, och på sina horn 10 kronor [kransar], och på sina huvuden kränkande [smädande, förtalande] namn [benämningar].

Det var en hemsk tid med Judeutrotning och Första och Andra världskriget, och det var alltså den tid när de 10 kolonial staterna behärskade världen.

Och därefter har vi det två hornade Vilddjuret som var Supermakterna och som behärskade tillvaron under 2:a halvan av 1900 talet.

Upp 13:11. Och jag ser ett annat vilddjur som stiger upp från jorden [marken, landet] och det har två horn likt ett lamm och det talar som en drake [orm].
Upp 13:12. Och det utför det tidigare vilddjurets hela makt [styrka, kapacitet, rätt], inför honom, och det gör så att hela jorden och de som bor på den dyrkar [älskar, underordnar sig] vilddjuret, det tidigare, det som botades [behandlades, tjänades] för den dödliga skadan [plågan, förbannelsen].

Det var då Atombomben, TV, och Internet kom. Och alla tre finns omnämnda här i Upp 13:13 - 18

Och den plåga som kommer ut ur Vilddjurets Massmedia, TV och Internet., det vi har omkring oss fortfarande. När det kom var det ingen som riktigt förstod, men idag ser vi konsekvenserna av allt dåligt TV tittande och Surfande på internet.

Hur skadligt det här är det ser vi i Upp 14:9 - 11

Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.
Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [sändebuden] och inför lammet.
Upp 14:11. Och röken från deras tortyr stiger upp i evigheters evigheter och håller ingen paus, dag och natt, för dem som dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och dess bild och den som mottagit hans namns märke [prägling, kännetecken].

Och Vilddjurets Bild är ju vår TV och Vilddjurets namns märke är 666 som blir www.

Här ser vi hur hemskt Vilddjuret och dess budskap är och vilka hemska konsekvenser det leder till för oss som lever nu, i TV och Internets tid.

Och vi möter Vilddjuret igen i Upp 16:13 – 14.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Här i form av en onda Ande som tillsammans med Ormen, alltså Djävulen, och den Falske Profeten, alltså Islam, skall försöka att behärska världen.

Och vi kan läsa om hur ett av Vilddjurets syfte är att förstöra den korrupta Kyrkan som inte har Guds sanning längre, den kyrka som är som en sköka. Och det möter vi i Upp 17:16.

Upp 17:16 Och de 10 hornen som du ser på vilddjuret, de skall hata skökan och de skall göra henne ödelagd [till skräp] och naken och hennes kött [mänskliga natur, världslighet] skall de konsumera [äta] och de skall bränna upp henne i eld.

Det här är något som vi har sett förverkligat i vår tid när de Kristna kyrkorna har tappat sitt grepp om vårt samhälle.

Och det här har skett under den tid när TV och Internet har kommit fram och som alltså har varit kraftiga medier i kampen mot den traditionella kyrkan och som i många stycken alltså inte gick en väg som Gud ville.

Och allt det här kan vi alltså se ändar upp i Upp 19:19.

Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.

Men ut av allt det här kommer alltså Jesu seger över Vilddjuret som vi hade i Upp 19:20.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Vilddjuret det är alltså den Ande som vi har idag i vårt samhälle. Denna Antikristliga Ande som vill göra sig större än Jesus. Som säger att jag klarar det här bättre än Jesus. Men egentligen bara är ute efter att förse sig själv.

Men Jesus kommer alltså att besegra allt det här och sätta en ände på alla system som har Vilddjurets Anda i sig.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar