söndag 7 januari 2018

Ändetiden 311,
Endast Jesus, vår Gud, ska vi tillbe



Det är viktigt att vi tänker på det. Det är endast Jesus, vår Gud som vi ska tillbe. Idag är alla möjligt Gudar inblandade i vårt samhälle och folk tillbe åt alla möjliga håll, Jesus har helt kommit i skymundan idag.

Och vi ser i vårt samhälle hur det leder till olycka. Ja, hela vårt samhälle håller på att falla ihop. Guds välsignelse finns inte mer idag. Det är alltså viktigt att vi tillber Jesus, och endast Jesus.

Upp 19:10. Och jag faller ner vid hans fötter för att tillbe honom och han säger till mig: Inte det, förstå att jag är din med tjänare och dina bröders, dessas som har [håller] Jesu vittnesbörd. Tillbe Gud. För andens ingivelser står i överensstämmelse med Jesu ord [profetians ande är från Jesu vittnesbörd].


Vi möter det här i första budet. Det är något mycket viktigt. Det är endast Gud vi ska tillbe, endast Jesus, han som var Jashve på gamla testamentets tid.

2 Mos 20:2.  Jag Jesus [Jashve, han som är] är din Gud, som förde dig från Egyptens* [från nödens] land, från slavarnas [gärningarnas] plats [hus]. {*Misraim [Egypten, de två befästningarna, gränserna, från nöden, från ångesten]}
2 Mos 20:3.  Ingen annan Gud skall någonsin finnas inför dig [i din närvaro].
2 Mos 20:4.  Du skall inte göra dig någon skulptur [avgudabild] av någonting överhuvudtaget [och inte skall ni låta smörja något], som är i himmelen [skyn] ovanifrån eller som är på marken underifrån, eller som är i vattnet underifrån i förhållande till marken.
2 Mos 20:5.  Du skall inte dyrka [falla ner för, buga dig för] dem och inte skall du arbeta för [göra bruk av] dem, för jag Jesus [Jashve], din Gud är en svartsjuk [ivrig, nitälskande] Gud, som låter barnen bära fädernas straff i 3:e led och i 4:e led, genom att de blir mina fiender [hatobjekt].
2 Mos 20:6.  Och han ger nåd [barmhärtighet, rättvisa] till 1000-ende [familjer], till vänner [älskade] och till de som håller mina bud [befallningar].

Här kan vi alltså se hur Gud presenterar sig under namnet Jashve, eller som man också kan uttala det Jehova, eller Jeshoa (med sje-ljud), men vet inte exakt uttalet idag. Men en sak kan man se och det är likheten med Jesus (på Hebreiska Jechoa, med tje-ljud) och vi kan också läsa i Bibeln hur Jesus var just denne Gud som kommit i människogestalt. Det är alltså honom vi ska tillbe. Han som är både Jesus och Jashve.

Tittar vi på vårt land idag ser vi hur det har drabbats av hemska straff. Det för att vi satte upp Socialist Guden på Altaret jämte Jesus. Nu ser vi hur hela vårt samhälle faller sönder.

Idag kan vi se hur andra religioner tar över vårt land. Det vi gjorde kändes kanske oskyldigt, vi sa att socialisterna var ju som vi och röstade på dem. Och idag kommer alltså alla möjliga Gudar hit och tar över vårt land.

Man ska alltså aldrig lyfta fram något annan som den store. Det är endast Jesus som ska styra våra liv. Det är endast han vi ska tillbe och endast han vi ska följa, med denna iver som gör att det går över allt annat.

Jesu är vår Gud och han är vårt liv

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar