söndag 28 januari 2018

Ändetiden 332,
Är Skolan Vilddjuret



Det är en intressant tanke, men kanske lite förvånande. Den att skolan skulle vara Vilddjuret.

Men ser man till vad Dagens skola i vårt land gör och hur den på några år har totalt vridit den uppväxande generationen bort från Gud och Jesus så är frågan berättigad.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.


Hur det kunnat bli så här är naturligtvis inte givet. Skola har ju också varit något som för barnen rätt.

Vi har t ex Söndagsskola, ett avskaffat begrepp idag. Men själv mins jag hur jag gick i söndagsskola som barn och lärde mig från Bibeln. Jag minns den där vita sandlådan där man hade pappfigurer och Jesus gick omkring tillsammans med människor från hans tid. De lyckades framställa det så att man minns det än idag.

När jag gick i den vanliga skolan så fick vi lära oss att bedja Fader vår och att sjunga psalmer. Den vanliga skolan var också annorlunda på den tiden.

Men vad gör dagens skolor. Jo de lär barnen att Jesus inte finns. Att det finns ett virrvarr med så kallade religioner, så det hela måste ju vara bluff. Ja Skolan idag lär dem t o m Yoga, en buddistisk bönerit, så långt har det gått.

Och alla barn går i skolan, och redan från 1,5 - 2 års ålder. Det finns inget alternativ, barnen är tagna från sina föräldrar och föräldrarnas syn på hur barnen ska fostras respekteras inte.

Att skolutbildning i sig skulle vara vilddjuret är naturligtvis ett felaktigt påstående. Men Dagens Skola ingår klart i en plan där djävulen själv ska vrida Jesus ut ur samhälle, och utgör därmed en komponent i hans plan med Vilddjursandan som fyller vårt samhälle.

Karl Håkan



1 kommentar:

  1. Djävulen må vara listig. Men han tänker inte alltid rätt. Hade han gjort allt i sin makt, att skydda Kristus från att avrättas, så hade Jesus blivit ett ensamt korn.
    Nu gjorde ju Jesus sig medvetet omöjlig i judarnas ögon och så skedde Guds vilja och inte djävulens. Samma sak kommer att ske nu vid dagarnas ände. Djävulen kommer att stupa på sitt eget grepp. Hes.38,39

    SvaraRadera