torsdag 25 januari 2018

Ändetiden 329,
Är Kapitalismen Vilddjuret



Vi fortsätter att titta på olika system och om de är Vilddjuret.

Vi konstaterade i förra avsnittet att Socialismen var Vilddjuret.

Kan också Kapitalismen vara Vilddjuret. Vi kan se att det tvåhornade Vilddjuret i Upp 13 var ju Supermakterna och den ena var då USA. Ett kapitalistiskt land. Då borde ju också Kapitalismen vara Vilddjuret.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.


Vilddjur är djur som äter upp andra. Som lever på andra. Gör kapitalismen det. Ja den kallhamrade kapitalismen som bara räknar pengar är sådan.

Man frågar sig, ser man Kapitalismen i våra Massmedia. Vi läste ju i Upp 13 om Vilddjurets bild och märke, alltså TV och Internet och konstaterade att Vilddjuret skulle använda sig av dem.

Det är ju så att Massmedia ägs till stora delar av Just Kapitalismen, av människor med pengar. Och även om Socialismen till stora delar fyller massmedia som så är det alltså Kapitalisterna som äger stora delar av den. Och därmed också har inflytande.

Så med andra ord så kan vi konstatera att den Kallhamrade Kapitalismen som bara räknar pengar och struntar i människan kan alltså också vara Vilddjuret. Eller en del av det och dess Anda.

Vi kan se i vårt samhälle idag hur Kapitalismen och Socialismen går tillsammans, och hur de mycket tycks vara samma andas barn. Båda är fokuserade på Pengar, och man tror att alla problem löses med Pengar. Och man förser sig själv med Pengar.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar