onsdag 10 januari 2018

Jämställdhet eller fullständig Kvinnomakt
180110


Man undrar vart vi är på väg i Sverige idag. Är det jämställdhet vi ska ha eller är det något annat feministerna söker.

Det låter inte bra att arbeta för fullständig Kvinnomakt. Då låter jämställdhet bättre. Men vi är ju redan där. Tag t ex löner. Man säger att kvinnor tjänar mindre. Men jag har varit ordförande på Tetra Pak för facket och räknat Akademiker löner och där var det jämställt. När man tog hänsyn till erfarenhet i de olika bolagen så var lönerna ungefär samma. I några bolag ledde kvinnorna med någon procent och i andra männen med någon procent.

Men likaväl pratar man om att lönerna inte är lika. Kvinnorna ska ha mera. Men då kommer de ju att leda i alla bolag och ju mer man tjatar ju mer kommer de att ligga över männen.


Vart vill man.

Vi har MeToo, dessa hemska karlar. De fick inne ens yttra sig. Kvinnornas ord gällde och den som drabbades av deras onåd hade bara att ge sig.

Är det dit man vill. Den fullständiga Kvinnomakten.

Är det vårt samhälle med Man och Kvinna man vill slå sönder. Det ska inte gå att vara man och kvinna längre.

Snart behövs inte männen. Är det först då som kvinnorna har kommit fram. Kom till det totalt kvinnodominerade samhället.

Män och Kvinnor är olika och ska vi ha ett jämställt samhälle med män och Kvinnor måste män och kvinnor få vara olika. Annars blir det bara ett kön.

Nej fram för ett jämställt samhälle där vi får vara olika. Men ände jämställda.


Jesus hjälp oss så att vi kan ha ett samhälle med man och kvinna som lever som du tänkt dig, i ett fungerande samhälle.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar