onsdag 3 januari 2018

Ändetiden 307,
Guds sanna folk är stort och mäktigt och sprider Evangelium



Vi får höra en stor folkskara. En mäktig folkskara som lovprisar Jesus. Ja, det låter lika starkt som ljudet av Åskan. Det hörs överallt.

När man hör den Falska kyrkan tror man att det knappast finns någon med den sanna tron. Men det gör det alltså. De är många, och de sprider budskapet om Jesus, om Evangelium.

Upp 19:6. Och jag hör som ljudet av en stor folkskara och som ljudet av mycket [många] vatten och som ljudet av en mäktig Åska, som säger: Halleluja, Jesus [Herren] Gud den allsmäktige regerar.


Det är en stor folkskara som tror på Jesus. Som är Jesu sanna lärjungar. Och deras budskap, Evangelium, går ut över hela världen.

Det är som Åskan. Det går inte att undvika. Det hörs över allt annat.

Det Blixtrar och det dundrar och det känns nästa som marken skakar. All normal verksamhet upphör. Så ska Guds sanna folk vara. Kraftfulla och med Iver.

Och Gud är allsmäktig. Han har alla makt. Genom Jesus och hans seger är den onde besegrar och Jesus kommer att slutligen bli hela världens frälsare.

Ja det är ju det vi kan läsa i Joh 3:14 – 15.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Det är alltså därför Jesus kom för att frälsa världen, och det är det liv han gett oss, ett liv som kommer att uppfylla hela världen, och bli vår totala räddning.

Och det är intressant att följa världsutvecklingen idag och se hur ondskan gör allt på alla fronter för att förhindra Jesu seger.

Men Jesus kommer alltså att segra, och Evangelium kommer att fylla hela världen. Och det är alltså Guds sanna folk som kommer att se till ett Evangelium når alla.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar