tisdag 9 januari 2018

Ändetiden 313,
Frälsningen är dold innan man kommer till Jesus


Jesus ser och vet allt, han har all makt, och han kan också frälsa. I hans namn har vi frälsning. När vi får Jesus i oss, blir en del av honom, då förstår vi hans namn och hans frälsning.

Upp 19:12. Och hans ögon är som en elds flamma och på hans huvud är många [mycket] kronor och han har ett namn skrivet, som ingen förstår [vet], utom han själv.


Jesus vet allt. Hans ögon ser allt, de är som eldsflammor, de skär genom allt, och inför Jesus blir vi totalt avslöjade.

Och Jesus inte bara vet och ser allt, han har också all makt, det ser vi på att han har många Kronor. Han är vår herre.

Men Jesus är också vår frälsare, Jesu namn är det namn som vi får mota när vi blir frälsta. Det är bara han som kan göra det i sitt namn. Och det går inte att ta emot Jesus utan att låta honom bli Herre.

Det är därför som det står att ingen förstår, vet, hans namn, utom han själv.

Det är när vi blir en del av honom. När Jesus kommer in i oss och vi i honom som hans namn verkar. Det är då vi förstår och kan ta emot hans frälsning.

Och det är det här som beskrivs när Eva skapas av Adams revben, och vi hör Adam säga:

1 Mos 2:23 <Alt2:> Och Adam [människan, den blodröde] sade: Denna gång är det kraft av min kraft och evangelium av mitt evangelium. Denna kallar han kvinna för från en man är hon tagen.

Det är bara när vi tar emot Jesus och blir en del av Jesus som hans namn kan verka.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar