onsdag 17 januari 2018

Ändetiden 321,
Guds Festmåltid


Det är en Festmåltid Guds Ande ska ge. Guds Festmåltid. Och inte vilken fest som helst utan Bröllops Festen.

Det är dit vi har kommit, här i Profetian, Bröllopet står för dörren.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Vi kan läsa om festmåltiden eller Bröllopsfesten, på många ställen i Bibeln, och vi läste om Bruden som gör sig i ordning tidigare i Upp 19:7.

Upp 19:7. Jubla och lovprisa och ge ära till honom, för lammets bröllop kommer och hans brud [kvinna] gör sig i ordning.


Och det är det här vi också möter i 1 Mos 1:26.

1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.

Det är alltså här som ordet som vi kan läsa om i Upp 4:7. När Bruden blir en del av Gud blir uppfyllda. Människan, församlingen blir i Bröllopet en del av Gud, Guds likhet, Människan kommer att tillhöra Guds släckt.

Upp 4:7. Och det 1:a väsendet är likt ett lejon, och det 2:a väsendet är likt en ungtjur [oxe, kalv] och det 3:e väsendet har ansikte som en människa och det 4:e väsendet är likt en flygande örn.

Och det sker genom blodet, genom Jesu blod och försoning. Och det är den festen som vi ska fira, att Gud tar emot oss såsom vi är. Det är fantastiskt. Det är Guds bröllop och det är den Helige Ande som åstadkommer det, det var det vi läste om i förra avsnittet.

Vi kan läsa om Bröllopet också i Mat 25:1 – 13.

Här motsvarar Oljan den Helige Ande. Det är det alla måste ha.

Mat 25:1. Då kommer himmelriket att jämföras med 10 jungfrur som mottar sina facklor, för att gå ut till att möte brudgummen.
Mat 25:2. Och 5 av dem är kloka och 5 är dumma
Mat 25:3. De som är dumma de tar då sina facklor men de tar inte med sig olja.
Mat 25:4. Och de kloka de tar då olja i sina kärl till sina facklor.
Mat 25:5. Men brudgummen dröjer och de slumrar därför till så att de somnade.
Mat 25:6. Men mitt i natten går ropet ut [blir till], se [uppfatta] brudgummen kommer till sitt möte.
Mat 25:7. Vakna nu [denna gång] alla jungfrur och ställ i ordning era facklor.
Mat 25:8. Och de dumma säger då till de kloka: Ge oss från er olja eftersom våra facklor slocknar.
Mat 25:9. Men då svarar de kloka och säger: Aldrig någonsin, då det förmodligen inte räcker till både oss och er, gå heller till försäljarna och köp själva.
Mat 25:10. Och de går då bort själva för att handla, då kommer brudgummen och de som är redo de går då med honom till vigslarna och dörren låses.
Mat 25:11. Men senare kommer också de övriga jungfrurna och säger: Jesus [Herre, Jashve], Jesus [Herre, Jashve], öppna då nu för oss.
Mat 25:12. Men han svarar då och säger: Jag säger till er definitivt [med säkerhet], jag känner inte till [förstår inte] er.
Mat 25:13. Var vakna [vakna upp] därför, eftersom ni inte vet dagen eller timmen när det skall komma att ske, det att Människosonen [Adams son] träder fram [kommer].

De oförståndiga hade ingen Olja. De lät sig inte fyllas med den Helige Ande, och det är alltså det vi måste.

Vi ser åter att Den Helige Ande är den kraft som kommer att göra det här på slutet.

Och vi ser här i den sista versen (Mat 25:12) vad det är som ska hända. Det är när Människosonen träder fram som denna fest ska hållas. Det är då Bröllopet ska äga rum, och det är alltså det vi går och väntar på.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar