lördag 6 januari 2018

Ändetiden 310,
Gud är sanningen



Det här är också ett budskap som vi möter på många ställen i Bibeln. Gud är sanningen. Gud vill att vi ska vara öppna. Han vill se oss som vi är, med alla våra skröpligheter, för det är då han kan frälsa oss.

Upp 19:9. Och han säger till mig: Skriv, välsignade är de som är kallade till lammets bröllops middag. Och han säger till mig: Dessa ord är Guds sanna ord.


Vi möter det här redan i 1 Mos 2:

1 mos 2:25 <Trad:> Och mannen [Adam] och hans hustru var båda nakna [listiga] och skämdes inte inför varandra.

I lustgården var de nakna. De var precis som de var. Det är så Gud vill ha oss. Och det här som varit så mycket fniss kring, som varit så mycket skam kring etc. Att människan var naken i lustgården. Det är alltså bara en bild på den totala öppenheten som Gud vill se hos oss.

För Gud ska vi inte ha några hemligheter. Han vet ju ändå allt.

Och vi mötte det här också i Upp 4 där vi tittade in i himlen.

Upp 4:6. Och framför tronen är ett hav av glas lik kristall, och i tronens mitt och runt omkring tronen, 4 väsen som är fulla med ögon framtill och baktill.

Framför tronen är ett hav av glas. För att komma till Gud, till hans tron måste vi alltså passera Glashavet. Det totalt genomskinliga tillståndet. Den totala öppenheten och sanningen.

Och vi har det här också som ett av Buden:

2 Mos 20:16.  Du skall aldrig svara i din ondska [i din tanke, inför din nästa, inför din herde] med osanning [en lögn].

Gud är sanningen och för att leva i honom måste vi alltså leva i Sanning.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar