fredag 7 oktober 2016

De 7 församlingarna 20,
Summering,
De 2 första församlingarna

De 7 församlingarna i Uppenbarelseboken är en profetia om den utveckling som skulle komma efter Jesus död och uppståndelse. Och idag när vi står på slutet av tiden fram till hans återkomst så kan vi blicka tillbaka och se att det som profetian säger stämmer.

Här finns mer:

De två första församlingarna Efesos och Smyrna kom strax efter Jesu död och uppståndelse. Och de utgjorde den grund för kristenheten som senare kristna har byggt på.

Den första församlingen, Efesos, var den Judekristna församlingen, det var en hårt arbetande församling men det fanns falska läror som försökte komma fram och det hela slutade med att Den Judekristna församlingen upphörde att existera.

Här finns mer:

Man ser också i den första Basunens tid kommer 1/3 av Judarna att bli utplånade och så skedde också i samband med att templet förstördes och de följande förföljelserna mot Judarna.

Här finns mer:

Smyrna är den Första Hednakristna Kyrkan och det var mycket lidande och t o m martyrskap. Men i Jesus finns det eviga livet. Man kan se hur det i den här församlingen fanns de som ville att man helt skulle följa den Judiska lagen. Men så blev det alltså inte utan vissa enkla regler sattes upp för de Kristna och det räckte.

Här finns mer:

Den 2:a Basunen talar om stort lidande. Av de hedningar som blivit frästa skall 1/3 dö och 1/3 av församlingarna skall också förstöras. Det blir med andra ord väldiga förföljelser mot den här Första Kristna Församlingen.

Här finns mer:

Det är intressant att se är hur den första församlingarna och den första Basunerna hänger ihop liksom den andra församlingen hänger ihop med tiden för den andra Basunen.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar