söndag 9 oktober 2016

De 7 församlingarna 22,
Summering,
Den nya tidens församlingar

De återstående 3 församlingarna är knutna till den nya tiden som började på 1500 talet och fortfarande pågår. Vi ser att alla de här tre församlingarna skall vara med när Jesus kommer.


Den första Sardes står för Reformationskyrkorna, som kom med Martin Luther och reformationen på 1500 talet.

Guds syn på det här är att den inte gått tillräckligt långt. Det fanns mera som skulle reformeras.

Vi ser också att den här församlingen inte kommer att förstå när tiden närmar sig för Jesu återkomst utan det kommer som en överraskning.


Vi kan se att det är tre Ve som ropas ut över dessa tre sista församlingarnas tid.

Och redan den 5:e Basunen ser vi hur ondskan kommer fram på ett sätt den inte gjort tidigare. Det är hemska saker som kommer att hända, och vi kan se beskrivningar som påminner om 1:a världskriget.


 Den 6:e församlingen är Filadelfia. Det är väckelsekristendomen som kom fram under slutet av 1700 talet och 1800 talet och som kulminerade med Pingströrelsen på 1900 talet. Vi kan se hur den här formen av Kristendom är den som kommer att få Judar till frälsning i Kristus.

Vi ser också att Jesus kommer att bevara Filadelfia från de hemska tider som skall gå över Jorden.


Den 6:e basunen som är kopplad till samma tid som Filadelfia, den talar om hemskheter som påminner om 2:a Världskriget.

Där talas om att 1/3 av människorna skall dödas och eftersom människor här syftar på Judarna, så konstaterar vi att det var det Hitler gjorde under 2:a världskriget, när han dödade 6 milj. Judar.

Men trotts allt elände som var med 2:a världskriget så har människorna inte omvänt sig till Jesus idag, utan tvärs om, t o m i många kristna länder är Jesus totalt utrensad idag.


Den 7:e och sista församlingen är Laodicea. Laodicea betyder Folkstyre, alltså Demokrati och därmed kan man koppla det till vår tids Demokratirörelse.

Man kan se två tolkningar i Profetian om Laodicea. Den ena är vår tids tomma Ande lösa församlingar, som är ljumma och saknar kraft och klarsyn. Det är en tolkning som passar bra in på mycket av Kristenheten i Sverige idag.  Där fler och fler kyrkor och församlingar valt att gå världens väg.

Den andra tolkningen är att se vår tids Demokratirörelse. Att se vår tids Demokratirörelse som Laodicea är ännu mera intressant tolkning. För därmed kommer också den rörelse som idag helt dominerar världen på plats i Guds plan och får sin dom. ”Jag skall utspy dig ur min mun”.

På samma sätt som Laodicea vare sig är varm eller kall så är det med en Demokrati. Den är vare sig för det ena eller det andra utan det blir ofta kompromisser.


Den 7:e församlingen är också kopplat till den 7:e Basunen. Basunen är en bild på det Evangelium som församlingen ropar ut i världen.

När den 7:e basunen ljuder då avslutar Gud sitt frälsningsverk. Då lägger han sista handtaget vid verket och sedan stundar Guds rike.

Och vi är alltså där idag. I och med att vi lever i Demokratirörelsens tid, den 7:e församlingens tid så lever vi alltså också i den 7:e Basunens tid och Gud avslutar alltså just nu sitt verk och Jesus kommer när som helst och då är Guds rike och 1000 år riket här.

Tänk vi lever just nu så nära Jesu kommande. Vi är de som får se det. Det är enormt. Vilken välsignelse Gud har gett oss.

Och så skall Gud ge lön till dem som kämpat för honom och han skall också ge straff till dem som har motarbetat honom. Och det är något vi redan nu ser i Syrien där Guds vrede hälls ut just nu.

Många frågar sig om det blir ett 3:e världskrig, Men när jag läser om den 7:e Basunen så kan jag inte se något och är det något borde det stå där.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar