lördag 1 oktober 2016

De 7 församlingarna 14,
Den 7:e Basunen,
Jesus träder fram

Här i Upp 10:5 har vi en väldigt intressant budskap. Och det säger att När den 7:e ängeln blåser i Basun fullbordar Gud sitt verk. Den hemlighet som han har kungjort och kungör för sina tjänare. Det kan vi läsa i Upp 10:5. Den 7:e Basunen utgör alltså slutet, på Guds verk. Guds frälsning är klar.

Och eftersom Basunerna är kopplade till respektive församling i ordning så betyder det att när Laodicea den 7:e församlingen verkar, då blåser ängeln i den 7:e basunen och Guds frälsning är fullbordad.

Och ser vi oss omkring så ser vi att det är Demokratisamhället som gäller idag. Idag är Laodiceias tid och följaktligen också den 7:e Basunens. Så det är idag, i vår tid, som Gud avslutar sitt verk och Guds rike kommer. Men vi får se hur den exakta tidtabellen ser ut.


Upp 10:5.  Och ängeln [budbäraren] som jag ser, som ställde sig på havet och på marken [jorden], lyfter handen mot himlen.
Upp 10:6.  Och han svär [bedyrar] vid honom som lever i evigheters evigheter, som skapar himlen och det i den, och jorden [marken] och det på den och havet och det i det, att ingen tid skall vara mer.
Upp 10:7.  Därför i den 7:e ängelns [budbärarens] ljuds dagar, när han trumpetar [blåser i basun], skall Guds hemlighet fullbordas [uppfyllas, avslutas], som han förkunnat till sina tjänare profeterna.

Guds Hemlighet fullbordas. Det Gud har tänkt göra är nu färdigt. Guds skaparverk blir här klart.

Upp 11:14. Det 2:a ve har gått, se det 3:e ve kommer snart.

Och vi ser att det är ännu ett Ve. Alltså avslutningen av Guds skaparverk innehåller också ett ve. Och tidigare stod ve för Krig. Gör det, det här också. Ja det är en sak som vi vår se, för det här är tider som inte ligger långt fram utan nära oss i tiden.

Och tittar vi oss omkring så ser vi att just nu har vi Krig i Syrien.

Upp 11:15. Och den 7:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och väldiga röster kommer från [i] himmelen som säger: De träder fram [blir till], vår Herres [Jesu] och hans Kirsti [Messias] kungadömen, och han skall regera i evigheternas evigheter.

Och här i vers 15 träder alltså Guds rike fram. Från den här tiden är det Guds rike som gäller, och det skall alltid gälla i fortsättningen.

Och det är Jesus som skall vara Kung i Guds rike. Och det skall han alltid vara. Halleluja. Jesus är Kung.

Upp 11:16. Och de 24 äldste som sitter på troner framför Gud, de faller på sina ansikten och tillber Gud.

De 24 äldste de representerar oss vi som blivit frälsta. Och vi får böja oss ner på våra ansikten och tillbe och tacka Jesus. Det är han som räddat oss. Det är hans liv vi lever. Och det vi gör det gör vi i hans namn.

Upp 11:17. Och de säger: Vi tackar dig Jesus [Herren] Gud, den allsmäktige, som är och som var och som skall komma eftersom du mottog din väldiga makt och du regerar.
Upp 11:18. Och folken var arga, men din vrede kom, och tiden för att döma de döda, och ge lönen till dina tjänare, profeterna och de heliga och de som akta [frukta] dit namn, de små och de stora, och att fördärva de som fördärva jorden [landet].

Det är Jesus vi skall tacka och det har varit tufft. Det har varit mycket motstånd, men Jesus tog makten och här så får de lön som har arbetat åt honom. Han ger lön för år av slit och möda och elände.

Och de som var orsak till problemen, de som gick emot Jesus och motarbetade honom. De får nu Guds straff. Fördärv är det som väntar dem.

Upp 11:19. Och Guds tempel öppnas i himmelen och hans förbunds ark ses i templet och det kommer blixtar och dunder [ljud] och åskor och jordskalv och väldigt hagel.

Guds vilja både ses och hörs överallt. Jesu sanning gäller, och Gud slår sönder det som inte håller måttet Och när haglet smält då väntar välsignelse. Då vattnar haglet marken, och livet blomstrar.

Det här som vi kan läsa om här är samma sak som vi kan läsa om i Upp 19:20 – 20:3 när Jesus besegrar Vilddjuret och Den Falske Profeten och Satan och när 1000 årsriket börjar.

Och detsamma som vi också kan läsa om i 1 Mos 1:26 – 27 när Gud skapar människan till sin avbild, till sin likhet, varefter Gud vilar sig och firar Sabbaten, den 7:e dagen. Bibelversar som profeterar om hur Gud fullbordar sitt frälsningsverk för människan.

Och man kan fråga sig, kommer det här något Totalt Krig som 1:a eller 2:a Världskriget, när den 7 Basunen blåser. Jag kan inte se något.

Men jag kan se Guds straff mot dem som går mot Guds vilja. Och det är något vi just nu ser i Syrien. Där Krig råder och det är hemskt och det verkar aldrig ta slut.

Så med det här som händer inför våra ögon så inser man att det gäller att ställa sig på Gud sida så att inte vi också i vårt land hamnar i liknande situationer.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar