lördag 29 oktober 2016

Kreationisterna gör Självmål
161029

Det är sorgligt att se dessa som till varje pris skall sprida sin egen syn på hur Gud skapade världen. Dessa som säger sig bara läsa som det står men i själva verket kör in sitt eget tänkande. Sin egen otro. Sin egen inre kamp där de tror att man kan förneka naturen. Dessa som tror att Gud inte är större än deras egna tankar.

Gud har skapat allt, men han gjorde det på sitt sätt. Han gjorde det med Evolution. Och det är först idag vi börjar förstå hur det skedda. Och tack och lov det finns forskare som forskar i det här och vet vad de talar om, för de ha ställt frågorna och hittat svar i verkligheten. Den Evolution som vi kan se runt omkring oss även idag.


Och det är märkligt att när ondskan fyller vårt samhälle med otro. När de unga får lära sig förneka Jesus i skolan. Då kommer dessa Kreationister som skall tvinga våra unga Kristna att förneka sanningen. Sanningen i naturen. Sanningen i verkligheten.

Det är skrämmande att se dessa som skall tvinga kyrkan att förneka verkligheten. Och därmed också göra unga till dummerjönsar i ögonen på sina kamrater. Och Hela tron på Jesus till något suspekt och verklighetsfrånvänt.

Ja det är lika dumt som att medvetet göra Självmål för sitt eget lag. Och det är inte underligt att de kristna har det motigt idag.

Jesus hjälp oss!! Hjälp oss att komma rätt i denna fråga och inte envist hålla fast vid det som inte längre håller. Jesus ge oss vishet i ditt namn och kraft att låta visheten segra i våra församlingar och kyrkor.

Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar