onsdag 19 oktober 2016

Himlen 8,
Människan tillhör Gud

I 1 Mos 1:26 – 27 kan vi läsa om hur Gud skapar människan till sin avbild. Som sitt blod. Det här är en Profetia på det Gud gör just nu i våra dagar, Skapar människan till det han vill. Till en del av honom. Och här har vi alltså samma sak som i Upp 4:6 – 8 med de 4 väsendena. De 4 som är Sonen, Fadern, Människan och den helige Ande.


Det är intressant för de 4 väsendena är ju just den Treenige Guden, men nu också med människan, och det är hur människan kommer med vi kan läsa i 1 Mos 1:26 -27. 


1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
| <Alt:> Och Gud sade: Vi skall göra Adam [människan, den blodröde] som vår försoning genom vårt blod och de skall regera över det rytande och växande och i det väldiga namnets strålglans och i överflöd och på hela den fasta grunden och över allt sprudlande entusiastiskt liv på den fasta grunden.

Gud skapar människan i 1 Mos 1:26 - 27. Och det är väldigt intressant det som står där. För Den människa Gud skapar är Guds likhet, ja en del av honom. Hör ihop med honom. Ja det står egentligen som vårt (Guds) blod. Med andra ord, är släckt med honom. Tillhör honom så fullständigt.

Och det är den bilden vi alltså ser här i Upp 4:6 – 8 där människan som är lika Gud, människan som är Guds skapelse är med. I Upp 4:6 – 8 har alltså Gud förverkligat det här.

I Upp 4:6 – 8 har vi alltså passerat tidsmässigt, den tid när Gud har gjort människan till det han vill. När slutligen Jorden är uppfylld av hans härlighet och hans skapelse är avslutad. Och vi har kommit in i Guds Sabbat, 1000 årsriket. Där Guds vilja råder.

Det är också intressant att konstatera sättet Gud skall ta med människan på. Det är genom försoning i Jesu blod. Det kan vi läsa i den Alternativa översättningen. Det Jesus gjorde med sin offerdöd det var alltså att möjliggöra för Guds fulla skapelse av människan. För Guds fulla förverkligande av sin vilja med oss.


Halleluja, snart är vi där, där Guds vilja är till fullo förverkligad!!


Karl Håkan


PS: Många läser Skapelseberättelsen som något som har varit, något som hände för många år sedan. Men Skapelseberättelsen är Profetisk och handlar om vad Gud gör med oss nu och vad han gjort de gångna 6000 åren.(Där en dag är som 1000 år).

I Den profetian har vi nu kommit fram till avslutningen på den 6:e dagen och det är alltså nu snart som Gud är färdig med sitt skapande av människan till sin avbild. Till en del av sig.

Den som vill läsa mera om den Profetiska betydelsen i Bibelns första kapitel hittar det på:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar