söndag 23 oktober 2016

Himlen 12,
Himlen hör ihop med Guds väsende



Hes 1:22 Och likaså på [över] väsendenas [de levandes] huvud, var himlavalvet, som färgat av kristall, väldigt utsträckt, på [över] deras huvuden, från ovan [höjden].

Och Himlen är över Väsendena, ja den t o m vilar på dem.


Hes 1:23 Och under himlavalvet var deras raka [rättvisa] vingar inbördes till varandra, ty med två skyddade de varandra och med två skyddade de sina folk [kroppar, spillror].
Hes 1:24 Och jag hörde deras vingars ljud, som ljudet av mycket stora vatten, som Den Allsmäktiges röst, i det de gick blev det kraftigt ljud, liksom ljudet stannade när de stod med sina vingar vilande.
Hes 1:25 Och det är en röst ner från Himlavalvet, som är över deras huvuden, när de står och vilar sina vingar.

Överallt där Gud går fram hörs Evangeliet, Guds glada Budskap, Och det är en röst från himlen som Gud sänt oss. Hans röst till tröst och styrka i vår förvirrade värd.

Hes 1:26 Och på himlavalvet, som var över deras huvud, var något som liknade en ädelsten, lik en tron, och på det som liknade tronen, något som såg ut som en människa [Adam] som satt på det där ovan.
Hes 1:27 Och jag såg som färg av bärnsten, som såg ut som eld runt omkring hans midja och neråt från hans midja, och en spira syntes som såg ut som eld och ljus åt honom.
Hes 1:28 Som utseendet hos bågen som bildas i molnen på en regnig dag, så var utseendet hos ljuset runt omkring honom, vars utseende var som Jesu härlighet [Jahves härlighet], och jag såg honom, och jag föll ner på mitt ansikte, och jag hörde en röst som talade.

Här ser vi Gud på sin tron. Han är fantastisk. Han är som eld, som bränner bort allt falskt. Och han är fullkomlig, han har alla färger. Och liksom alla regnbågens färger tillsammans blir vitt, så är Gud ren, han är vit och han är vår frälsare.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar