tisdag 18 oktober 2016

Himlen 7,
Frälsningen i Jesus

I oss själva är vi ingenting. Det är Jesus som har gjort det. Och det är viktigt att vi erkänner det. Att vi ger honom äran, för verket är hans.

Upp 4:9. Och när väsendena ger ära och lovprisning och tack till honom som sitter på tronen, han som lever i evigheters evigheter.
Upp 4:10. Då faller de 24 äldste ner inför honom som sitter på tronen, och tillber [dyrkar, älskar] honom som lever i evigheters evigheter, och de kastar sina kronor framför tronen, och säger:
Upp 4:11. Du Jesus [Herren] är värdig, att motta äran och lovprisningen och makten, för du skapar allt och genom din vilja, är och skapas.

Jesus är vår frälsare. Allt är av nåd. Det ser vi här när de 24 äldste, de som representerar oss som frälsta. Kastar sina kronor framför Jesus, och lovprisar honom.

Vi får alla precis som de 24 äldste kasta oss ner inför Jesus och lovprisa honom. Kasta våra kronor framför honom, våra Segerkransar. För segern är hans och vi får Tacka honom. Peka på att det är Jesus som har gjort det. Frälsningen är hans. Det är han som är vår konung. Vi är inget i oss själva. Jesus har gett oss livet. Det livs som är värt att leva.

Halleluja!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar