lördag 22 oktober 2016

Himlen 11,
Guds väsen hör ihop


Gud är en. Och Guds väsen hör ihop och är allestädes närvarande.

Hes 1:11 Och deras ansikten och deras vingar räckte över till varandra, med två band de samman varandra och med två skyddar de sina hednafolk [sina kroppar, sina döda, sina folk].
Hes 1:12 Och tillsammans vandrade de över sin yta, den som är satt av anden, så gick de, de gick inte runt när de gick.


Alla väsendena är tillsammans. De vandrar tillsammans, deras Ansikten räcker över till varandra. De hör ihop, på samma sätt som Fadern, Sonen och Den helige Ande hör ihop. Här har vi har en 4 enig Gud. Den 3 enige Guden plus den frälsta människan.

Hes 1:13 Och väsendena liknade i synen som lysande brinnande eld, med en skinande lampas utseende, som vandrade mellan väsendena som eld, och från elden gick det ut välsignelse [glitter].

Det är Ljus och välsignelse från Gud.

Hes 1:14 Och väsendena springer fram och tillbaka, så att det ser ut som blixten.

Här ser vi hur Bibeln beskriver att Gud är allestädes närvarande.

Hes 1:15 Och jag såg och här var ett hjul [förmedlare] på jorden vid sidan av väsendena åt de 4:s ansikte [för de 4, vid dem].
Hes 1:16 Och hjulens [förmedlarnas] utseende och gärning är som ädelstenarnas färg och alla de 4 är lika och utseende och gärning är som hjul [förmedlare] som sitter mitt i varandra.
Hes 1:17 De gick vid de 4:s sida, de gick inte omkring [runt] när de gick.
Hes 1:18 Och naven är höga [kraftfulla] på dem och man fruktar för dem, och deras nav var fulla med färger [ögon] runt omkring, på alla 4.
Hes 1:19 Och när väsendena vandrade, vandrar hjulen [förmedlarna] vid deras sida, och i väsendenas lyftande från [förlåtande av] jorden lyfter [förlåter] hjulen [förmedlarna].
Hes 1:20 Såsom han gör, gör anden, såsom de vandrar så gör anden och så vandrar hjulen [förmedlarna], de lyfter sig tätt på [de förlåter intensivt], ty det är levande ande i hjulen [förmedlarna].

Levande Andar är med Gud. Gud är liv och Ande. Och här finns vår förmedlare, den Helige Ande är vår hjälpare.

Hes 1:21 I deras vandrande, de vandrade, i deras stående, de stod, och i deras lyftande från [förlåtande av] jorden, lyfte [förlät] deras hjul [förmedlare], hos dem [deras folk], ty den levande anden var i hjulen [förmedlarna].

Och Anden är med överallt.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar