måndag 17 oktober 2016

Himlen 6,
Gud är allvetande och allsmäktig

Gud ser och vet allt och han är allsmäktig. Det ser vi när vi läser vidare i beskrivningen av Himlen i Upp 4.

Upp 4:6. Och framför tronen är ett hav av glas lik kristall, och i tronens mitt och runt omkring tronen, 4 väsen som är fulla med ögon framtill och baktill.

Upp 4:8. Och vart och ett av de 4 väsendena har upptill 6 vingar runt omkring, och är invändigt fulla med ögon, och de har ingen vila på dagen eller natten, och de säger helig [ren], helig, helig är Jesus [Herren] Gud den allsmäktige som var och som är och som kommer.
 
Guds 4 väsen har ögon, de ser och vet allt. De har ögon både framtill och baktill.

Med ögonen framtill ser de framtiden. De har profetisk förmåga. Vet vad som kommer.

Med ögonen baktill ser de vad som varit. Det människor har gjort och också det som man kommit fram till Kunskap, Kunskapen finns där och går inte förlorad.

Och de har ögon inåt. Det ser man i vers 8. Sådan är Gud han ser inte bara alla andra. Nej han ser också på sig själv, ser själv till att vara helig. Att var rättfärdig. Som Jesus var. Det är därför han har ögon inåt.

Gud är också allsmäktig. Han ser allt, han är fullkomlig och han har all makt. Och det här har han genom alla tider, både det som varit och det som är och det som kommer. Och som vi skrev i det förra avsnittet står Gud för den fulla sanningen. Det fullständigt öppna och genomskinliga tillståndet

Gud är fantastisk och han är vår Gud, varje dag.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar