måndag 10 oktober 2016

Ett samhälle i mörker
161010

Är det, det vi har framför oss. Fast vi lever i ett samhälle där informationen kan flöda, man både kan filma och spela in ljud och allt, jag vi har kameror t o m i våra mobiltelefoner. Man kan flyga med drönare över områden och filma. Och man kan spara allt för lång tid.

Så ser vi idag att mer och mer stoppas. Förbjuds. Det är hemskt att filma på allmän plats. Det får man inte göra hur som helst. Drönare med filmning skall förbjudas på allmän plats. Den personliga integriteten är viktigast

Vårt informationssamhälle blir mer och mer ett mörkrets samhälle, genom lagstiftning.


Människor i nyhetsinslag är bortblurrade. De får inte synas. Namn och andra grupptillhörigheter är borttagna. Den personliga integriteten är viktig. Svenska folket skall vara okunnigt.

Men man förstå att lagstiftningen går den vägen när man ser dessa människor som ska stoppa Trump genom att ta fram en 13 år gammal inspelning. Där Tramp pratar helt privat, killar emellan, skämtsamt och överdrivet. Och någon spelar in det här och gör det offentligt. Idag.

Och det han sa då privat, ska sänka honom idag.

Det är inte klokt. Svaret på det här är ett totalt mörker. Ingen får spela in något för ingen vill mera råka ut för det Trump råkade ut för. Alla har någon gång sagt något som inte lämpar sig i offentligheten. Men som väl är finns det inte inspelat.

Men vill vi ha ett totalstängt samhälle. Nej. Klarsyn, Öppenhet och yttrandefrihet är viktiga för ett demokratiskt samhälle.

Nej ska vi ha ett samhälle som fungera då är det Jesu ord som gäller. Den som är utan synd kastar första stenen. Då hade inge förfasat sig för Trump, för alla är vi ofullkomliga, och har någon gång sagt något som inte var bra.

Men i dagens förljugna samhälle där är det tillåtet att slå ner på en annan persons yttrande och själv spela skenhelig.


Jesus hjälp oss!! Hjälp oss att få ditt ärliga samhälle. Ditt samhälle av förlåtelse och frid. Ditt samhälle där det är tillåtet att vara människa. Jesus


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar