torsdag 13 oktober 2016

Himlen 2,
Gud styr världen


Gud är fantastisk och han sitter på sin tron och han styr världen. Det är han som har makten. Och vi får alla sitta hos honom av nåd. Genom den frälsning som han gett oss i Jesus.


Upp 4:3. Och han som sitter är lik en uppenbarelse i en sten av jaspis och karneol och runt omkring tronen är en regnbåge som ser ut likt en smaragd.

Gud är så fantastisk att det inte finns ord att beskriva honom. Här används ord på fina stenar som glänser och Regnbågen med alla sina färger. Och på samma sätt som regnbågen har alla färger så är Gud rik ur alla synpunkter. På samma sätt som alla regnbågens färger tillsammans är vit så är Guds ljus vitt, rent och sant.

Upp 4:4. Och runt omkring tronen, 24 troner och på tronerna ser jag de 24 äldste, som sitter iklädda vita [skinande] kläder och som har gyllene kronor på sina huvuden.

Här är representanterna för oss människor. Både från gamla förbundets tid, 12, de 12 stammarna. Och nya förbundets tid, 12, de 12 apostlarna. De är frälsta. De är rena. De har blivit tvättade i Jesu blod, och här sitter de inför Gud.

Som vi också får sitta inför honom. Allt p gr hans nåd och frälsning. Och de har Gyllene kronor. De är kungar genom Guds frälsning. Det finns ingen gräns för vad Gud vill med oss. Men allt är av nåd och ett verk av Jesus. Och det är inte vi som skall upphöjas och äras utan Jesus, som har frälst oss, som har gjort allt samman.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar