lördag 8 oktober 2016

De 7 församlingarna 21,
Summering,
De Politiska församlingarna

Församling 3, Pergamon och Församling 4, Tyatira var båda Totala församlingar som var kopplade till makten.


Pergamon är Den Katolska kyrkan. Det ser man på att den skall ligga där Satans tron är. Vilket på den tiden var ett sätt att skriva Rom. Man ser också att det fördes in andra läror, avgudadyrkan i den kristna tron.

Man kan också läsa om något som kallas för Nikolaiternas lära och det står för hierarkiska system med Biskopar och Påvar etc. som alltså blev starkt i den Katolska kyrkan och det tycker Gud är fel.


I den 3:e Basunen kan man läsa om en stjärna som heter Malört. Och det var alltså det som kom in med Katolicismen. Ett Gift som gör att många människor dör Andligt.


Nästa församling är Tyatira och det är Islam, det är en religion där avgudadyrkan förs in och där finns också en Profetissa, Jesabel precis som Muhammed Profeten i Islam. Och precis som Jesabel gav plåga och död, så gör också Muhammeds lära.

Muhammeds lära leder till andlig död, och den kallas för Satans djup.

Och läser vi vidare ser vi också att Islam skall spela en viktig roll i slutet strax innan Jesus kommer.


I den 4:e Basunen får vi se att Solen och Månen läggs i mörker. Och eftersom Solen i Bibeln står för Jesus, så innebär det här att Jesus inte skall komma fram inom Islam, hans ljus skall inte heller stråla ut från församlingen. Och vi ser att så är det. Muhammed avskaffade Jesu frälsning och någon frälsning finns alltså inte i Islam.


Det är intressant att en av de 7 församlingarna är Islam, En religion som vi uppfattar och alltid har uppfattat som Jesu motståndare. Men när man ser det här så får man tänka på att också Judas som bedrog Jesus var en av de 12. Jesus valde honom och han visste vad han skulle göra. Så därför är det alltså inte en omöjlig tanke att Islam är en av de 7 församlingarna.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar