onsdag 26 oktober 2016

Demokrati blir det man fyller den med
161026


Det är därför det är så viktigt att ha rätt tänk. Att ha en Ideologi med kärlek.

Det är därför Kristendom och Demokrati fungerar. För Kristendomen vill kärlek. Vill att alla skall ha det bra. Vill Sanning. Allt skall vara ärligt.

Och det är därför som Socialism och Demokrati inte fungerar. Socialism bygger på Avundsjuka. Socialism bygger på att jag kan ta det andra äger. Socialismen är en översittarideologi där man dömer andra utan kärlek.


En Ideologi som dömer människor ger inte sanning. Sanning bygger på att man kan få förlåtelse och gå vidare.

Tar jag det andra äger och säger att det här får du av mig. Då är det en lögn och ger ett lögnsamhälle.

Hatar jag en grupp och älskar en annan. Då får jag ett hatsamhälle. Ingen vet vem som tillhör hatgruppen i morgon. Det blir ett samhälle av rädsla. Och makten som ledningen har bygger på rädsla. Och återigen får vi ett lögnsamhälle, där folk inte säger sanningen.

Svaret på det här i dagens samhälle är mera lagar, mera kontroll. Mer Polissamhälle. Och resultatet blir mera lögner, Fler gömmer sig.

Till sist har vi ett samhälle där alla är övervakade av en Polis. Och då får vi ett Mutsamhälle.

Nej det är det Kristna samhället som fungerar ihop med Demokratin. Ett samhälle där vi älskar varandra. Där vi förlåter och tar omhand våra med människor. Ett Samhälle där Sanning fungerar. Ett samhälle med Respekt för varandra och utan Avundsjuka.

Det är Jesus som skapar Demokrati, och det är bara med Jesus som den kan fortsätta.


Jesus hjälp oss!! Vi vill ha ditt samhälle. Ditt ärliga samhälle med din förlåtelse och kraft. Ett samhälle som fungerar!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar