onsdag 26 oktober 2016

Himlen 15,
Vi skall be i Jesu namn

Det är genom Jesus vi får bönesvar. Det ser vi i nästa versar. Det i i hans namn vi skall be och det är han som skall göra det vi ber om.

Joh 14:12. Amen, Amen, jag säger er: Den som tror [litar] på mig. Han skall också göra de gärningar som jag gör, och större [mer] än dessa skall han göra, eftersom jag går till Fadern.
Joh 14:13. Och den som överhuvudtaget [ju] önskar något [begär] i mitt namn, det skall jag göra, så att Fadern äras [förhärligas] med [genom, i] sonen.
Joh 14:14. Så vad ni ber om [önskar] i mitt namn skall jag göra.
Joh 14:15. Så älska mig, håll [bevara] mina bud.


Här i Joh 14:12 – 15 ser vi just det här. Att det är Namnet Jesus som betyder något. Det är det som påverkar.

Vi skall inte bara kunna göra de under som Jesus gjorde utan ännu större under. Och det skall Jesus själv ordna åt oss. Och allt det här är till för att Fadern skall bli ärad. Ja för att Israels Gud skall bli ärad.

Och när vi ser vad Jesus gör, och vad Gud förmår då stärks vår tro. Och då älskar vi Jesus, Ja vi vill bara var som han vill att vi skall vara. Leva i den här smörjelsen som kommer ur tron på hans namn.

Men ska vi vara som Jesus vill då ska vi hålla hans bud. Göra som han har sagt att vi skall göra, och lyssna på Jesus säger i våra hjärtan. Det är då vi är hans lärjungar och det är då allt det här fungerar.

Tänk vilken fantastisk Gud vi har.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar