fredag 17 februari 2017

Frälsaren 101,
Jesus är världens enda räddning,
Summering
(Upp 5:1 – 14)


Vi har nu gått igenom 100 olika texter om frälsaren och vi skall här titta på helheten. Och göra en summering av texterna. Vi börjar med att gå igenom styckena, del för del, i den ordning de relaterar till Bibelordet, och vi börjar med Upp 5, där Jesus uppenbaras som den ende som kan frälsa världen.

Evangeliet
I Upp 5 i Bibeln kan vi läsa om Jesus och hans roll. Det är han som är lösningen, som kan öppna bokrullen som det beskrivs.

I Upp 5:1 kan vi läsa om denna Bokrulle som är Jesu Evangelium. Och vi ser att det är komplett för det är skrivet både på insidan och utsidan.



Vem kan öppna evangeliet
Det stora problemet är nu vem som kan frälsa världen. Det vill säga öppna Evangeliet.

Vi kan se att det var lika dant från början om vi läser i 1 Mos 1:2 Där var också allt tomt. Det fanns ingen frälsning.


Ingen annan Frälsare finns
Och man konstaterar ett man hittar ingen som kan frälsa världen. Utan Jesus är det omöjligt. Ingen annan religion klarar av att frälsa världen. Alla religionsstiftare har misslyckats.


Jesus är frälsaren
Men Jesus klarar det, för han är de slaktade lammet. Han är den som har gått offrets väg för oss alla. Och han är segraren, Lejonet av Juda. Han är den alla profeter talat om som den som skulle göra det. Och han kom och gjorde det. Blev vår frälsare, Gav oss Evangelium.


Församlingarna hör ihop med Jesus
Och vi får vara hans församling. Den som skall föra ut Evangelium i världen. Ja vi är de 7 hornen, de 7 ögonen, de 7 Andar som sänds ut, Vi är de 7 församlingarna, Som Jesus har till sitt arbete.


Jesus kommer med Evangeliet
Och Jesus kom bland oss och gjorde det Gud ville och blev vårt offer och öppnade boken, gav oss Evangelium. Han är vår frälsare.


Vi får alla tacka Jesus. Erkänna honom som vår frälsare
Det är viktigt att vi erkänner Jesus som frälsaren. Att det var han som kom med det förlösande budskapet. Att hans försoning håller och gäller.

Det finns tyvärr många idag som försöker efterlikna det Jesus sa och sedan ta bort honom. Och låsas att det är de som gjort det. Det är så hela vårt Ateistiska Socialistiska samhälle försöker göra idag. Men vi ser att det misslyckas.


Våra böner hörs i himlen och Gud svarar på bön
Gud hör våra böner. De är som rökelse inför Guds tron. Ja Gud bryr sig om oss. Och ser våra behov.


Den Helige Ande har i Jesus gett oss en ny sång
Frälsningen är som en underbar sång. En sång som kommer inifrån från det frälsta hjärtat. En sång som vi inte kan lära oss att sjunga utan som kommer spontant när vi upplevt Jesus.


Jesu frälsta skara ska regera
Det är Jesu frälsta skara som skall regera. Det är de som inte låtit sig sugas med i världens anda utan står fast på Jesu grund. Som håller hans sanning högt. Och inte stämmer in i Världens massmedia propaganda.

Det är Jesu frälsta skara som skall regera. Och det är hela världen de skall regera. För Jesus skall frälsa hela världen.


Skaran av frälsta är enorm
Alla ska bli frälsta och skaran av frälsta blir enorm. Ja oräknelig. Och det är Jesus, Lammet som har frälst oss. Det är hans blod. Han död i vårt ställe.


Jesus ger ett rikt liv
I Jesus finns kraft och rikedom och visdom och makt och ära och utstrålning och välsignelse. Det är alltså ingen svag Jesus vi har. Nej han är full av kraft och visdom och makt. Och han klarar av att föra oss framåt på sitt frälsningståg. Vägen till en total frälsning för hela världen.

Och hans välsignelse finns där alltid. Han går alltid vid vår sida.


Jesus frälser hela världen
Ja hans frälsning kommer att bli total. Hela skapelsen skall tacka och hylla honom. Och hans frälsning för oss kommer inte bara att omfatta hela världen utan kommer också vara i all Evighet.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar