fredag 3 februari 2017

Frälsaren 87,
Lovprisa Jesus


Jesus skall vi prisa för han har gjort det. Han har gjort det ingen annan kunde.

Upp 21:24. Och folken, som frälsas [räddas] skall vandra i dess ljus och jordens konungar [herrar] bär sin ära och lovprisning in i den.


Jesus har frälst oss. Vi får vandra i hans frälsning,
I hans ljus. Det är till för alla. Och de som styr får göra det i Jesu namn, I hans Anda. Enligt hans vilja. Då går det bar.

Och vi alla får liksom de som leder folken lovprisa Jesus. Ära honom för det är i hans kraft i hans Anda som det går bra. Jesus är den som har gjort allt som behövs.

Vi kan läsa flera Bibelord om det här t ex Ps 2:11. Som handlar om hur det skall bli när Jordens ledare har vänt om och går Jesu väg.

Ps 2:11.  Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].

Och vi har det också i Upp 5 som ju handlar om att endast Jesus klarar av att frälsa, rädda. Frälsa, ja rädda, både oss som individer och hela världen.

Och här i Upp 5:9 och framåt får vi läsa om den fantastiska glädjen som finns i Jesus när man sjunger denna nya sång som frälsningen ger.

Upp 5:9. Och de sjunger en ny sång, som säger: Du motsvarar kraven för [är värdig] att ta boken och att öppna dess sigill, för du är den som slaktats och du köper oss, åt Gud med ditt blod, från varje stam och språk och folk och nation.
Upp 5:10. Och du gör oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.
Upp 5:11. Och jag ser och hör många änglars [sändebuds] röst runt tronen och väsendena och de äldste och deras antal är 10 000 gånger 10 000 och 1000 gånger 1000.
Upp 5:12. Det är en väldig röst [ljud] som säger: Det slaktade Lammet har rätt [är värdig], att mota kraft och rikedom och visdom och makt och ära och strålglans och välsignelse.
Upp 5:13. Och hela skapelsen, med himlen och jorden och det som är under jorden och på havet, och alla i dem, hör jag, vilka säger: Välsignelsen och lovprisningen och äran [härligheten] och makten, tillhör han som sitter på tronen och lammet, i evigheternas evigheter.

När Jesus är med och styr får vi alla lovprisa. Då får vi alla lovsjunga. För då går det bra. Då blir allt välsignat.

Vi får tacka Jesus för frälsningen.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar