söndag 5 februari 2017

Frälsaren 89,
Endast de som lever i Jesus får liv



Det är bara de som är skrivna i Livets bok som kommer in i Jesu stad. I Frälsningen i Jesus.

Upp 21:27. Och ingen som gör orenheter [världsligheter, vanhelgar] och som ägnar sig åt avgudadyrkan [styggelser] och lögn [oärlighet], kommer någonsin in i den, utan endast de som är skrivna i livets bok, Lammets.

Och då måste man vända om från ett fördärvligt liv. Från Världslighet och från Avgudadyrkan och oärlighet.


Livet i Jesus är ett ärligt liv. Jesus står för Sanningen, och livet i Jesus är ett liv där vi skall vara öppna för varandra.

Vi kan läsa om det här i 1 Mos 2 där Adam och Eva var nakna. Det är en bild som visar på den totala öppenheten som vi skall leva i när vi lever i Jesu frälsning.

1 mos 2:25 <Trad:> Och mannen [Adam] och hans hustru var båda nakna [listiga] och skämdes inte inför varandra.

Det är många som förvånas över att Bibeln skriver att Adam och Eva var Nakna. Varför skall det stå där. Men inser man att när man är naken då visar man allt. Då är man totalt sann, inget kan döljas. Då inser man varför det står här.

Adam och Eva är en bild på Jesus och hans Församling och att de var Nakna visar alltså att det är viktigt att vi som Jesu församling är ärliga och öppna.

Och precis som det här med sanningen, att vi är öppna och ärliga för varandra. Så är det endast Jesus vi skall ha som Gud. Precis som första budet säger. ”Du skall inga andra Gudar ha jämte mig.”

Vi skall leva ordentligt i Jesus, i hans liv som är det riktiga livet. Då står vi i livets bok, och då är det världsliga livet inget som lockar oss.

Det är så Jesus vill ha det.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar