lördag 25 februari 2017

Frälsaren 109,
Psalm 2 och Värdens frälsning,
Summering



(Ps 2)

Psalm 2 är en bra sammanfattning av vår tid och hur Gud ser på det som händer. Hur Världen gör uppror mot Gud. Men han har kontroll.

Och också här ser vi att Jesus ska segra, hela världen ska bli som Gud vill ha den.



Psalm 2 och Värdens frälsning
I början av Psalmen ser vi just det vi ser idag. En värld där folk gör allt för att blir kvitt Jesus. Allt annat är bra bara inte Jesus. Han ska bort.


Gud skrattar åt världens ledare
Men Gud bekymrar sig inte, han t o m kostar på sig ett skratt åt dessa människor som tror de kan sätta sig upp mot Gud.


Guds vrede verkar
Och han skakar om dem i sin vrede. Och vi har ett bra exempel på det just nu i Syrien. En nation som envetet gått emot Guds plan med Israel.


Jesus är Guds son
Jesus är Guds son och det är ingen mening med att gå emot det. Det är ett beslut som Gud fattat. Och det är Jesus som kommer att regera.


Alla folk tillhör Jesus
Det är så Gud har bestämt. Alla folk tillhör Jesus och också de Icke Judiska folken som här kallas för Hedningar. De tillhör Jesus, han skall styra dem.

Och idag kan vi se hur Evangelium når ut till hela världen. Alla folk är alltså nådda idag.


Jesus krossar det svaga med Islam
Och åter kan vi här se hur Jesus skall använda sig av Järnstaven. Och som vi påpekat tidigare så är Järnstaven Islam och åter möter vi det alltså här.

Det här med Islam idag det ingår alltså i Gud plan. De är hans sätt att slå på folk, för att de inte hör honom längre.


Jesus seger gäller
Och allt kommer att leda till det Gud vill. Att hela världen följer Jesus. Alla blir Jesu tjänare. Och inte bara i ord utan så att hjärtat brinner av iver. Så ska det bli. Det säger alltså Gud här i den här profetian.


Och det är en tröst att läsa här när man tänker på hur det är idag. Gud kommer att segra. Hans profetia säger det. Och den har hittills stämt.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar