måndag 27 februari 2017

Frälsaren 111,
Frälsningen är en mäktig välsignelse,
Summering


(Upp 22)

Beskrivningen hur fantastisk frälsningen är fortsätter i Upp 22. Med ytterligare jämförelser som på ett fantastiskt målande sätt pekar ut för oss allt detta Gud har gett oss i frälsningen.

Välsignelsen i Jesus är en mäktig flod
Vatten i Bibeln är ofta en bild på rening och välsignelse. Och här beskrivs Guds välsignelse som en mäktig flod. Och vi får också se hur vi är tillbaka i Paradiset, med underbara fruktträd.



Jesus står det på vår panna
Hela vårt sinne ska vara fullt av Jesus. Fullt av hans vilja. Då är vi Jesu tjänare, och det är det vi skall vara, och då får vi se Jesus som han verkligen är. Jesus är fantastisk.


Sanningen i Jesus ger Evigt liv
Det är de frälsta som ska regera jorden. Fyllda med Jesu sanning. Upplysa av hans ljus. Och det skall de göra i alla Evighet. Det är dit Gud kommer att föra oss.


Endast Jesus och Israels Gud skall vi tillbe
Idag tillbes många avgudar. Men det är mot Guds vilja. Här i Upp 22:9 får vi klart höra att det endast är Gud vi skall tillbe. Alltså Israels Gud och Jesus. Vi skall aldrig ens ha något vi sidan om utan endast ha Jesus och Gud som vår högsta auktoritet.

Vi skall alltså inte böja oss för Buda, inte böja oss för Allah, Inte böja oss för Socialismen, Inte böja oss för Kulturen, Inte böja oss för Idrotten, etc.

Och det här är ju så viktigt att de är det fösta Budet.

2 Mos 20:3: Ingen annan Gud skall någonsin finnas inför dig.


Bibelns Profetior skall spridas
Bibeln är unik med sina profetior. Och många av dem har redan gått i uppfyllelse. Och med det visar faktiskt Gud att han finns. Det han har skrivit i Bibeln, det bevisar att han finns för det har hållit. Det har hänt.

Ta t ex Upp 13:14 – 15 där vår TV beskrivs av Johannes för 2000 år sedan. Ingen har någonsin förstått denna Bild med ljud och rörelse, men vi förstår det idag.

Och i Upp 13: 18 har vi 666 som blir www, vårt internet.


Jesus ger oss sin lön
Och vi skall också få lön för vårt arbete. När Jesus kommer har han lön med sig till oss.


Frälsningen löser oss från synden
Och åter får vi höra att de som inte tar emot Jesu frälsning och omvänder sig från sina onda handlingar. De har inget med Livet i Jesus att göra, De kommer inte in i Guds stad, och får inte äta av hans frukter.


Det är Jesus som är profetian uppfyllelse
När vi läser profetiorna i Gamla Testamentet kan vi se att det verkligen är Jesus som avses i dem. Han är verkligen den som skulle komma och frälsa världen. Och det mest fantastiska Bibelordet som talar om Jesus och vad han skulle göra det är Jes 53.


Det är bara att komma, Frälsningen är gratis
Det är det som är så fantastiskt, Frälsningen är helt gratis. Jesus har betalt priset med sitt liv.

Och det är därför som ingen heller skall ta betalt för Evangelium och ord till frälsning. Och de pengar som trots allt behövs i Kyrkans verksamhet de skall vara frivilliga. Där var och en ger efter förmåga och av fri vilja.


Allt finns i frälsningen
Allt som vi behöver för vår frälsning finns i Bibeln. Och därför behöver vi inte lägga till något, eller ta bort något.

Det finns ord som man inte förstår. Men då får man gå till Gud med dem och lägga fram sina problem och be Gud förklara vad han menar. Och då blir det välsignelse också över de orden.

Och det finns kanske också ord i bibeln som vi aldrig kommer att förstå för de är inte till för oss utan för andra som också läser Bibeln. Och kanske i en annan tid.

Ta t ex Upp 13:14 – 15 Vilddjurets bild som är vår TV. Ingen har förstått det förrän nu.


Jesus kommer med frälsning
Jesus kommer snart och hans nåd finns i rikligt mått för oss. Och nu är hans ankomst mycket närmare än den någon sin varit, och det stora tecknet där är att Israel har fått sitt land tillbaka. Något som klart visar att vi idag är i ändens tid och Jesus kommer snart.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar