söndag 26 februari 2017

Frälsaren 110,
I Frälsningen blir allt nytt,
Summering


(Upp 21)

De mest fantastiska ord att läsa om Guds frälsning det är Upp 21 och 22. Man riktigt känner Andan i Guds frälsning när man läser där.

I Frälsningen blir allt nytt
Man blir en ny skapelse när man blir frälst. Visserligen har man kvar sin gamla fysiskt kropp men ändå blir allt nytt. Och så är det också vid Guds frälsning av hela världen. Allt blir som nytt. Jorden blir ny. Himlen blir ny och det luriga farliga Havet. Det som motsvarade hedningarna och hedna livet. Det finns inte mera.



Frälsningen är en fast Stad
Guds frälsning är fantastisk. Den är som en underbar stad. En stad som ger trygghet.


Jesus är alltid hos oss
Jesus vill vara oss nära. Han vill bo hos oss. Ja vara i oss. Vi skall vara en del av Jesus och han skall vara vår Gud.


Jesus ger Evigt Liv
I Jesus har vi evigt Liv och ett live utan plåga och död. Döden är avskaffad i Jesus.


Jesus är allt
I Jesus har vi allt vi behöver och han är Sanningen. Han är början och han är slutet.

Vi är Guds barn, Ja Guds söner
Gud ger oss allt, I Jesus har vi allt. Ja vi är Guds barn som får allt gratis från Gud. Det är som ett arv. Och vi är liksom Jesus, Guds söner när vi låter Jesus bo i oss.


Döden väntar de som inte tar emot Jesus
Men för de som inte tar emot Jesus. De som är för fega för det. Eller som inte kan tro att det är så enkelt. Utan lever kvar i sitt gamla liv. De kommer inte in i Gud stad. De får inte uppleva frälsning och allt detta fantastiska.


De frälsta är Jesu Brud, och fantastiska i Guds ögon
De frälsta är fantastiska i Guds ögon, Ja de är Jesu brud, vacker som en Brud. Och Gud är stolt över oss för det är ju han som gjort oss till det vi är genom frälsningen.


Jesus finns överallt
Tänk, Jesus finns överallt. Det är fantastiskt. Vi behöver inget tempel eller Kyrka eller annan lokal för att be till Jesus. Nej det är bara att be. Han hör oss alltid.

Det är därför Judarna inte behöver bygga något tempel längre för deras Messias är ju Jesus. Och han finns överallt. Och kan tillbes överallt. Och han har offrat sig så något tempel att offra i behövs inte heller.


Jesus är vårt ljus
Jesus är vårt andliga Ljus. Med Jesus är det som med Solen. När den lyser försvinner alla stjärnor. De syns inte längre. Så är det också med Visheten i Jesus. Den strålar över alla annan vishet.


Lovprisa Jesus
Därför skall vi ära Jesus, för han är vårt Andliga Ljus, Och han är alltid hos oss. Ja alla folk skall ära Jesus. Så skall det bli till sist.


Frälsningen finns alltid
Frälsningen är alltid tillgänglig. Så har Gud gjort det för att maximera våra möjligheter att blir frälsta. Och i Bibeln beskrivs det som att portarna till Guds Jerusalem alltid är öppna.


Endast de som lever i Jesus får liv
Men även om portarna alltid är öppna så måste vi ta emot Jesu frälsning och omvända oss till ett liv i honom. Det fungerar inte att fortsätta med världslighet, orenhet, lögner etc. Då blir våra namn inte skrivna i livets bok och vi har inget tillträde till Guds Jerusalem.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar