torsdag 23 februari 2017

Frälsaren 107,
Jesus slutliga frälsning,
Summering


(Upp 19:11 – 19:20)

Upp 19:11 – 19:20 anses av många som det Bibelställe som beskriver Jesu tillkommelse. Och det är ett intressant bibelställe för det ger inte bara bilden av Jesus som kommer utan innehåller också beskrivningar om vad som kommer att hända i samband med att Jesus kommer.
T ex Islams utbredning. Och också den betydelse Anden skall spela på slutet.

Men Jesus kommer att segra och både Världens Anda, Vilddjuret och Den Falske profetens religion Islam, kommer att kastas i Eldssjön och besegras för alltid.


Jesu slutliga frälsning
Jesus är sann och han kommer i renhet och styrka på en Vit häst.


Jesu är Allvetande, Han är vår Herre och Kung
Jesus ser och vet allt. Det är därför som han kan döma oss. Och Jesus är den som skall ha Kronan. Ja många kronor för han är Kung.


Jesu är Guds vilja och Offer och Allt vi behöver
Jesus är vår frälsning för han har offrat sig och besegrat det onda. Och all himlens härskara följer honom. Och vi får också följa honom för han tar hand om oss och gör oss rena genom sitt offer.


Den allsmäktiges straff
Jesus kommer också med straff, rättvist straff. Och ett redskap som Jesus skall använda sig av i ändens tid det är Islam. Det är den Järnstav, som han skall slå folken med, som det står om i Upp 19:15. Det ser vi för det finns också nämnt i Upp 2:27, i Brevet till Tyatira som är just Islam.

Och det är intressant att vi kan se att just nu går det här Bibelordet i uppfyllelse och Islam går fram som aldrig förr och är ett gissel för vår tid.


Vredens Vinpress trampas i Syrien
Vi kan också i det här sammanhanget läsa om Vredens Vinpress. Det hör alltså också till ändens tid. Och Vi ser just nu hur Vredens Vinpress trampas i Syrien.

I Upp 14:19 – 20 kan vi läsa att den skall trampas 30 mil utanför staden. Staden är Jerusalem och 30 mil där ifrån ligger Damaskus. Det är alltså Syrien som avses med det här bibelordet.


Jesus är Herrarnas Herre och Kungarnas Kung
Det är Jesus som bestämmer. Trotts allt Kaos som vi ser idag runt omkring oss så är det Jesus som har makten. Det är bra att tänka på ibland när man ser allt som händer idag.


Jesus är Ljus och Ande
Jesus är det stora Ljuset och det är därför som ängeln står i Solen och ropar i vers 17. Och där får också fåglarna sin uppgift. Fåglarna svarar mot andar, mot den Helige Ande och den är alltså starkt involverad i slutskedet.


Jesus ska rädda världen med sin Sanning och Ande
Och vi får sedan se hur striden står mellan Jesus och hans Sanning och Ande och alla värdsliga Andar och furstar.

Och det är alltså där vi är idag. Kampen är hårt just nu i världen och alla makter är samlade på ondskans sida och drar åt samma håll, att försöka krossa Jesus.


Djävulen går till motangrepp
Djävulens mål är att Krossa Jesus och hans seger. Jesu seger får inte hända enligt ondskans plan. Och det är därför vi se det vi ser idag. T ex hur Socialismen och Islam kan gå tillsammans. De har inget med varandra att göra förutom motståndet mot Kristendomen och Jesus.

Men nu samlas de tillsammans för att krossa Jesus. Och det är där vi är idag. Det är därför det är som det är.

Och vi kan också se hur Djävulen verkar inne i Kristi Kyrka med sin förvillelse och förförelse. Angreppen sker på alla plan idag.


TV och www är tecknen inför Jesu slutliga seger
Det är intressant att se att Vilddjurets Bild vår TV i Upp 13:14 – 15 och likaså Vilddjurets märke www i Upp 13:18. Det är saker som i högsta grad används idag i den terror som vi ser och i försöken att krossa Kristi dominans av världen.

För att om möjligt få ondskan att vinna. Och världen att gå förlorad.

Tänk så hemskt är det just nu. Men Jesus vinner Både Islam och Vilddjuret och dess anda kommer Jesus att besegra och båda kommer att kastas i sjön som Brinner med Svavel. Här kommer båda dessa hemskheter att brinna i Evigheter så att alla människor kan se hur hemskt det är och aldrig mer behöva uppleva det.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar