onsdag 22 februari 2017

Öppna Internet
170222



Låt oss få ett öppet internet. Inte ett internet där Censuren råder. Där Peninghajarna har makten.

Inte ett Internet som styrs av att tjäna pengar.

Nej ett fritt där allt är öppet och tillgängligt. Och där Internetpolisen jagar bedragare och lurifaxar. Och inte ärliga människor som vill kopiera en fil, och läsa en artikel.


Idag håller internet på att spåra ur. Internet är i grunden ett helt öppet system, där alla kan komma åt allt, och allt är tillåtet.

Låt oss då behålla det.

Sluta att jaga enskilda för att de vill kopiera. Det är ju just att kopiera som internet är bra på. Då ska inte enskilda som vill ha internet för att tjäna pengar, fördärva för oss andra.

Vi ser det idag också i tidningarna. Där man inte längre kan läsa många av artiklarna. Det ska betalas. Och vem krånglar med 1 kr bara för en artikel. Nej då får det vara.

Det är alltså frågan vad tidningarna vill. Komma ut med sitt budskap eller ha några fjuttiga pengar extra. Det är ju ändå Reklamen som betalar den helt stora delen.

Vi har det också i böcker. Varför finns inte ett internet bibliotek. Där man fritt kan gå in och läsa alla böcker. Det kan man ju på våra biliotek i kommunerna.

Klarar vår moderna samhälle inte av att tillämpa dessa gamla hävdvunna erfarenheter att skrift skall vara tillgänglig också för den som har det sämre ställt.

Och Är det pengar till upphovsmän det rör sig om får ju staten betala det. Vi betalar ju mängder med skatt hela tiden. Det är ju sådan här som skatten skall gå till.

Vakna upp Politiker och se vilken tid vi lever i.

Jesus hjälp oss att få ditt samhälle. Ditt öppna samhälle där frihet råder. Och där inte enskilda penning jägare får fördärva för alla andra.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar