fredag 10 februari 2017

Frälsaren 94,
Bibelns Profetior skall spridas


Det är intressant, men vi skall faktiskt också sprida Bibelns profetior. Det är alltså inte bara Evangelium som skall spridas.

Upp 22:10. Och han säger till mig: Försegla inte den här bokens profetias ord, för tiden är nära.
Upp 22:11. Den som är skyldig skall göras mera skyldig, den som orenar skall fortsätta orena, den rättfärdige skall fortsätta att göra rätt, och den helige skall fortsätta helga sig.

Profetiorna skall ut för tiden är nära. De skall inte förseglas eller gömmas undan utan spridas så människorna får se Guds härlighet och att han är den som kommer. Ja snart är han här i sin fulla glans.

Bibeln är unik med sina profetior. Det finns mängder av dem i Bibeln och många av dem har reda gått i uppfyllelse. Och andra kommer snart att göra det. Det är därför som vi skall sprida profetiorna, för de visar att Gud finns. De visar att Gud går att lita på.


Och snart kommer Jesus.

Och vi ser att under tiden går allt vidare precis som vanligt. Mitt i detta vanliga så kommer alltså Jesus.

Det är samma som han själv säger när han talar om änden. Vi har det i Mat 24:36, där ser vi samma sak att allt skall vara som vanligt när Jesus kommer. Och plötsligt är han bara där.

Mat 24:36.  Och om den dagen och den timmen [stunden] vet ingen, inte ens änglarna [budbärarna] i himlen [skyn], ingen utan bara min fader [far].
Mat 24:37.  Och det kommer att bli precis som Noas [det upphör, vila, bo, den som leder, han som lämnades ensam kvar] dagar, också vid Människosonens [Adams sons] ankomst [närvaro].
Mat 24:38.  För på samma sätt som det var i de dagarna före floden, de äter och de dricker och de gifter sig och de blir bortgifta, tills den dagen då Noa går in i arken.
Mat 24:39.  Och de förstår inget när översvämningen då kommer och tar bort alla, så kommer det att vara också när Människosonen [Adams son] kommer [är på gång, är i vardande].
Mat 24:40.  Då kommer två att vara på åkern [fältet, marken], den ene tas emot [erhåller närhet, tas med] och den andre lämnas [sänds bort, läggs åt sidan].
Mat 24:41.  Två mal på kvarnen, den ena tas emot [erhåller närhet, tas med] den andre lämnas [sänds bort, läggs åt sidan].
Mat 24:42.  Var därför vakna eftersom ni inte vet vilken timme som er Jesus [Herre, Jashve] kommer.

Vi skall alltså alltid vara redo. Ha Jesus i våra hjärtan, så att vi inte blir överraskad när profetian går i uppfyllelse och Jesus plötsligt står där.

Nej då ska vi i stället känna igen honom. För vi har honom ju redan i våra hjärtan.

Jesus lever och vi skall leva!! Halleluja!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar