måndag 13 februari 2017

Frälsaren 97,
Det är Jesus som är profetians uppfyllelse



Jesus är den som uppfyller Bibelns profetior. Det ser man när man studerar Bibeln

Upp 22:16. Jag Jesus sänder min ängel [sändebud] för att vittna om detta för er i församlingen. Jag är Davids rot och stam, den strålande morgon stjärnan.

Det är därför det är viktigt att studera profetiorna för då ser man också vem Jesus egentligen är. Han är ju uppfyllelsen av Profetian.


Han härstammar också från David och han skall ge oss framtiden. Han är den strålande.

Det finns mänga profetior i Bibeln om Jesus och redan i 1 Mos 1:1 nämns Jesus. Där står med en alternativ översättning: Genom Förstlingen skapade Gud Himmel och Jord. Och Förstlingen här är Jesus.

Och Vi kan här titta speciellt på Jes 53 det är en profetia som på ett fantastiskt sätt talar om Jesus.

Jes 52:13 Se, min tjänare är förståndig [har framgång], han är prisad och han hjälper [bär] och han är mycket kraftfull [upphöjd]
Jes 52:14 Man var mycket förvånad över honom, för hans utseende är fördärvat av människan, och han har gestalt [formen] av min människoson [Adams barn].
Jes 52:15 Därför skall han gå ut väldigt bland hedningarna, inför honom stänger konungar sin mun, för det som inte berättats för dem såg de, och det som de inte hört har han låtit dem förstå.
Jes 53:1.  Vem litade på det du sa till oss, och för vem var Jesu [Jashves] kraft [arm, sådd] uppenbarad.
Jes 53:2.  Och han steg upp som ett spädbarn inför deras ansikte, och som ett rotskott från torr mark, han har inget speciellt utseende [är inte vacker], och ingen prakt [härlighet] ser man hos honom, och inget utseende som gör att man känner för [längtan till] honom.
Jes 53:3.  Han var föraktad och utblottad bland människor, en människa med smärtor och som var bekant med sjukdom, och som man gömmer ansiktena för, han föraktades, och de hade ingen tro på honom.
Jes 53:4.  Sannerligen, vår sjukdom bär [lyfter av] han och vår ångest, bördorna, och vi trodde han blev förintad [gav upp andan] av Guds slag och förnedring [tukt]. 
Jes 53:5.  Och han var sårad [genomborrad, orenad] för vår bedrövliga synd, för våra missgärningar. Agan, vårt straff kom på honom, och genom hans sår blir vi helade.
Jes 53:6.  Vi var alla vilse som får, var och en gick sin egen väg, men Jesus [Jashve] lät allas vårt straff komma över honom.
Jes 53:7.  Han plågades och han förnedrades och han öppnade inte sin mun, som ett lamm som blir lett till slakt och som ett får som blivit bundet inför sin klippning, ja han öppnar inte sin mun.
Jes 53:8.  Han togs från fängelse och från dom, men för vem i sitt släckte talade han, för han togs från livets land, från mitt upproriska [syndiga] folk, han blev slagen för dem.
Jes 53:9.  Och man satte hans grav bland de ogudaktiga och de rika vid hans död, eftersom han inte varit våldsam, och inte var falsk i sin mun.
Jes 53:10.  Och Jesus [Jashve] ger glädje i sin stora ödmjukhet, när man gör hans liv [själ] till skyldig, han skall se avkomma, han skall leva länge [alltid], och man har glädje i Jesus [Jashve] i hans hand kommer kraft [ges man framgång].
Jes 53:11.  Från hans livs möda uppenbarar han sig, han gör fullkomlig [överflödar]. Genom hans kunskap, blir den rättfärdige rättfärdig, mina tjänare blir talrika, och deras synder bär han.
Jes 53:12.  Därför fördelar jag åt honom i myckenhet, och han ger kraftfullt byte, därför att han lät sin själ vara som värnlös, till döds, och han räknades som syndare, och han bär de mångas syndastraff och kommer till [ber för, påverkar] syndarna.

Jesus gick smärtornas väg och Bibeln beskrev det här långt innan det ägde rum och vilken seger det skulle bli för Jesus.

Och som sagt Gamla testamentet är fullt av ord om Jesus och vad han skall göra.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar