onsdag 15 februari 2017

Frälsaren 99,
Allt finns i frälsningen


I Jesus har vi allt vi behöver och i Bibeln står det, allt vi behöver. Vi behöver inte lägga till något till Bibeln, för det finns där. Vi behöver inte heller ta bort något.

Upp 22:18. Jag intygar för en var som hör dessa ord i denna profetias bok, om någon lägger till något till detta, skall Gud på honom lägga till de plågorna som skrivits om i denna bok.
Upp 22:19. Och om någon tar bort från denna boks profetias ord, skall Gud ta bort hans del från livets bok och från den heliga staden som skrivits om i denna bok.


Ja så är det, allt i Bibeln står där för vår uppbyggnad. Och då är det viktigt att det får stå där. Att vi vare sig lägger till eller drar ifrån. Att vi vare sig gör frälsningen till något annat eller att vi stympar det Gud har gett oss i frälsningen.

Jesu frälsning är komplett. Och därför är också Bibeln komplett. Vi kan läsa om det här i 2 Tim 3:16

2 Tim 3:16.  All skrift är inspirerad av Gud [Gudsinblåst] och nyttig till undervisning, till bevis [argument], till upprättelse [korrektion], till upptuktelse, till utbildning [träning] i rättfärdighet.

Därför är Bibeln en helhet precis som den är. Och profetian är en del av den och skall också få vara den helhet den är. Även när vi inte förstår den. För det kommer tider när vi kommer att första de delarna också.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar