tisdag 28 februari 2017

Frälsaren,
Totalsummering




Här har vi det stycke som summerar hela serien Frälsaren. Eftersom det är ett så stort avsnitt så innehåller det del summeringar. Var och en från olika bibelstycken. Det är intressant att se att flera och de olika Bibelsammanhangen innehåller likartat material och pekar på samma skeende.


Jesus är världens enda räddning

Den här delen bygger på det ord vi har i Upp 5 där Jesus beskrivs. Han är den ende som kan frälsa. Alla andra misslyckas. Men han öppnar evangeliet åt oss och ger oss frälsning.


Livet med Jesus är en Lustgård

Den här delen går igenom 1 Mos 2. Det är ett kapitel som talar om Jesus. Och här får vi se hur Jesus är både Gud och människa. Hur runt honom växer välsignelsen som en lustgård. Och vi får också se att hans sanna församling är en del av honom. Har Jesus i sig.


Jesus kommer

Här tittar vi på några Bibelversar som berättar att Israels straff är slut. Deras utmätta tid för straff är över och snart kommer Jesus. Vi skall förbereda för honom.


Profetia om Jesus

Här går vi igenom Jes 53. Ett fantastiskt bibelord som beskriver Jesus som Frälsaren för oss.


Julen tillhör Jesus

Här tittar vi på Julevangeliet och en del Profetior som uttalades om Jesus när han föddes.


Jesus frälser både Hela Världen och individen

Jesus frälser inte bara individen utan han kommer att frälsa hela världen. Och tron på honom är inte en tung böra.


Jesus slutliga frälsning

Upp 19:11 – 20:15 anses av många som det Bibelställe som beskriver Jesu tillkommelse. Och det är ett intressant bibelställe för det ger inte bara bilden av Jesus som kommer utan innehåller också beskrivningar om vad som kommer att hända i samband med att Jesus kommer.
T ex Islams utbredning. Och också den betydles Anden skall spela på slutet.


Efter Segern kommer 1000 årsriket, Gud Sabbat

När Jesus har kommit och befriat världen från det onda då kommer 1000 årsriket. Guds Sabbat.

Det blir en fantastisk tid när de som övervunnit världen genom att inte låta sig förföras, ja fast världen har uteslutit dem och förföljt dem och dödat dem så kommer de att stå fram och regera med Jesus i 1000 år.


Psalm 2 och Värdens frälsning

Psalm 2 är en fantastiks Psalm som visar precis hur det är nu. Hur man inte vill ha med Jesus att göra och gör allt för att få bort honom och de Kristna. Men Gud berättar här att det är Jesus som kommer att vinna till sist. Det kommer Gud att se till


I Frälsningen blir allt nytt

I Upp 21 får vi se hur fantastiskt Gud ser på oss som är frälsta. För det är Jesus som har frälst oss. Han som har gjort allt nytt. Hans frälsning kommer från himlen och Gud blir ett med oss. Ja han bor hos oss. Och vi får bo i hans stad. Det himmelska Jerusalem.


Frälsningen är en mäktig välsignelse

Frälsningen är som en mäktig flod som väller fram med välsignelse och som ger liv till en underbar lustgård, Guds evangelium, och Jesu församling, med de som älskar honom och är hans tjänare.



Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar