onsdag 4 maj 2016

Kyrkans undergång 41
Demokrati är 1000 årsrikets styrelseskick


Demokrati är det som kommer att föra oss vidare in i 1000 årsriket men en Demokrati med Jesus. Det ser vi om vi läser slutet på profetian om Laodicea tillsammans med profetian om 1000 årsriket.


Upp 3:21. Den som segrar han skall få sitta med mig på min tron, som jag också sitter med min fader på hans tron.

Och här har vi löftet att det är det här styret som skall styra tillsammans med Jesus och att det är i 1000 årsriket, det ser vi om vi läser profetian om hur jorden skall styras under 1000 årsriket. Den har vi i Upp 20:4.


Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

De som har stått emot Vilddjuret. De som har gått Jesu väg. De skall regera och tillsammans med Jesus. Och det ord som vi läste i Upp 3:21 det kommer alltså att uppfyllas i 1000 årsriket.

Det är också intressant det vi läste i slutet av Upp 3:21 ovan, där det står här att också fadern är med på Tronen. Och Fadern är ju skaparen. Han som håller hela världen i sin hand. Och det visar att de problem som vi har idag med miljöförstöring de kommer att upphöra. Skaparen själv som nu är med och styr han kommer att fixa så det blir rätt också i det avseendet.

summerar vi så ser vi att 1000 årsriket kommer att vara en tid av Demokrati, men en Demokrati med Jesus som alltså kommer att fungera bra. Och också miljöproblemen kommer att lösas eftersom skaparen själv Fadern är med.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar