onsdag 11 maj 2016

Kyrkans undergång 48
Sammanfattning, Kyrkan förintas och Evangeliet sprids

När Jesus får se den stora kyrkan ser han till att den krossas och att Evangeliet kommer ut igen.


Vi ser det här i berättelsen om Babels Torn där man inte längre förstår varandra och går skilda vägar så att Jesu Evangelium på nytt sprids.


Kyrkan kommer också att drabbas av Guds vrede och det ser man i den 7:e vredesskålen i Uppenbarelseboken. Men Gud kommer att vända sin vrede i välsignelse. Det ser man på slutet av den här berättelsen där Gud sänder väldiga hagel. Hagel som slår sönder men också vattnar, välsignar och ger nytt liv när de smälter. Och det intressanta är alltså att det är samma tanke här. Gud slår först sänder och splittrar det som är fel för att sedan välsigna och sprida sitt budskap.



Det är Vilddjuret Det 10 hornade, kolonialstaterna under första hälften av 1900 talet som skall krossa Kyrkan. Det är då det skall ta fart ordentligt. Och vi som lever nu vi vet att det var då som Ateisterna och Socialisterna började få grepp om vårt samhälle.


Men Jesus skall besegra både Vilddjuret och Skökan


Och den Katolska Kyrkan skall tappa sin makt. Den är en fortsättning på Romarriket.


Den här stora Kyrkan skall falla.


Och det är t o m så allvarligt att vi uppmanas att gå ut ur henne.


Det är död och sorg och en Andlig hunger som skall sprida sig i denna fallna Kyrka.


Och precis som det sker idag, att hela det officiella samhället tar avstånd från Kyrkan, så skulle det alltså ske enligt profetian.


Jesus dömer den falska Kyrkan och Röken från den kommer att synas alltid.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar