måndag 16 maj 2016

Vår framtid 2
Jerusalem världens problem idag

Och vi skall börja med Sak 12 och 13, ett bibelställe som beskriver hela utvecklingen från det vi har idag och fram till det Gud vill ge oss, hans rike. Och det börjar med en skildring hur det är just nu i världen.


Sak 12:1.  Från Jesu [Jashves] ord riktat till Israel, Jesus [Jashve], han som sträckte ut himlen och grundade jorden och formade människans [Adams] ande i deras inre, säger:
Sak 12:2.  Se, jag sätter Jerusalem som en berusningens [fruktansvärt omskakande] bägare, för alla folk runt omkring, och också över Juda blir det så, i försvaret [belägringen] av Jerusalem.
Sak 12:3.  Och det sker i de dagarna att jag göra Jerusalem till en betungande sten åt alla folk, en delad börda som de vill dela [de delar] och som erbjuds till alla landets [jordens, traktens] hedningar [folk].

Här får vi en bild rakt in i vår tid. Vi ser hur just frågan om vad som skall hända med Jerusalem är mycket intressant och många länder blandar sig i. Men det som är konstigt är att man inte går Israels väg, utan man verkar som det står här berusad, fylld av onda Andar som inte vill gå Guds väg.

Jerusalem har bokstavligt blivit en tung sten och många är de som skadar sig på den.

Och man vill också, som det står här, dela landet och ge det åt hednafolken i trakten. Alltså de som inte är Israeler och som bor i närheten, Araberna.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar