fredag 27 maj 2016

Endast Gud skall du tillbe
Vår framtid 13 

Vem tillber vi. Tillber vi Gud eller andra väsen. Det är en viktig fråga, det ser vi i nästa vers.


Upp 19:10. Och jag faller ner vid hans fötter för att tillbe honom och han säger till mig: Inte det, förstå att jag är din med tjänare och dina bröders, dessas som har [håller] Jesu vittnesbörd. Tillbe Gud. För andens ingivelser står i överensstämmelse med Jesu ord [profetians ande är från Jesu vittnesbörd].

Hela tiden är det viktigt att vi inte tillber fel saker. Det är många i historien som stått upp och krävt respekt, som krävt, ja nästan, tillbedjan. Men det är alltså viktigt, att vi bara tillber Gud, tillber Jesus, det är han som skall segra, det är han som skall vara i oss. Inget annat.

Och det är intressant att det är en ängel här som Johannes skulle tillbe. Det är också fel. Ängladyrkan är fel. Det hör inte till kristen tro. Det är Jesus och Gud vi skall ära och tillbe och ingen annan.

Och skall vi veta vad som är Gud och hans Ande som talar, då skall vi se i hans ord, då skall vi läsa Bibeln och se vad som står där. Det hjälper oss så att vi förstår när Gud talar. Den är sanningen kan vi se här i sista delen av vers 10 andens ingivelser står i överensstämmelse med Jesu ord”

Det Anden talar in i våra hjärtan det är alltså alltid i överenstämmelse med det Jesus lärde och det vi kan se i Bibeln.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar