tisdag 10 maj 2016

Kyrkans undergång 47
Sammanfattning, Businessen i Kyrkan

Kyrkan kommer att bli som en affärsverksamhet. Man kommer att sälja Jesu budskap. Ceremonier kring det kristna etc. Men det här kommer att ta slut, och de som hållit på med det kommer att dra sig ur Kyrkan. Och hela denna kyrka med alla tomma Ceremonier och sin business som har uppfattats som en Kvarnsten av många med allt sitt fördömande och pålagor kommer bara att försvinna.


Kyrkan skall styras av business. Den skall vara som en handelsplats där man handlar med Andliga saker. Man handlar med Jesu försoning och renhet, och med Ceremonier som ser bra ut. Etc.


Kyrkans Ceremonier ger en skön känsla. Ja det är som Balsam för själen. Men det är inte Jesus i dem. De har inte helheten i Jesus. I stället förslavar de människorna och vill behärska deras liv.


Lönsamheten i Kyrkan upphör och under en tid av c:a 42 år kommer Businessen i kyrkan succesivt att planas ut och upphöra. Och de som bara var ute efter pengar kommer att lämna kyrkan. Och det här kommer att ske under 1900 talet och framförallt i första hälften.


Men man försöker med reklam att åter få liv i Kyrkan, och man skyller på ledningen över de problem som kommit upp i Kyrkan.


Men eftersom Kyrkan varit som en kvarnsten, som malt sönder människor genom tiderna så kommer den att försvinna.


Och alla försök att få liv i Kyrkan igen är utan resultat och det kommer att bli tyst om Kyrkan i dagens samhälle. Det som var en Andlig Handelsplats har upphört. Och det är precis så det är idag. Kyrkans budskap är bortsopat överallt. Inom Idrotten, i Företag, i Fackföreningar, etc. Ja på den statliga TV är det också tyst om Gud och Jesus.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar