tisdag 24 maj 2016

Vår framtid 10
Jesus har besegrat den Falska Kyrkan

Det finns en Falsk Kyrka som har tagit över stora delar av det Kristna. Det kan vi läsa om i Bibeln, men Jesus kommer att besegra den och den glädje som följer kan vi läsa om i Upp 19, första delen.


Upp 19 består av två delar. Först glädjen över att den Stora Falska Kyrkan har fallit och sedan delen 11-21 över hur Jesus besegrar Vilddjuret och Den Falske Profeten, Islam.

Vi börjar med den första delen den som visar den glädje som kommer när den falska Kyrkan är besegrad.

Upp 19:1. Och sedan hör jag ljud av en väldigt stor folkskara i himlen, som säger: Halleluja, frälsningen och äran och lovprisningen och makten tillhör Jesus [Herren] vår Gud.
Upp 19:2. För sanna och rättfärdiga är hans domar, för han dömer den stora skökan som fördärvar jorden med sin otukt [avgudadyrkan] och han ger igen för sina tjänares blod från hennes hand.
Upp 19:3. Och åter sade de: Halleluja. Och hennes rök stiger upp i evigheters evigheter.

Här ser vi vilken glädje det skapar när den Stora Falska Kyrkan har fallit, den Kyrka som saluförde Guds renhet som en handelsvara, för pengar, och gick värdens väg.

Den Falska Kyrkan kallas i Bibeln för Skökan. Alltså en kyrka som ger sig hän åt olika Gudar. Det är inte bara Jesus i den utan Kyrkan bedriver otukt som det står. Den har alltså andra Gudar i sig också.

Ja, den t o m skall döda för att nå sitt mål. Ett mål som inte är Guds mål. Och det är därför som Gud dömer den här Kyrkan.

Och vi ser att domen kommer att vara Evig. Aldrig mer skall detta inträffa.

När den här Falska Kyrkan har fallit då är det Jesus som regerar och all makten tillhör honom.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar